Pagina titel ...

Na 30 jaar scheiden de wegen van Angela Groothuizen en haar Rob zich: ‘Dat was meer zijn keuze dan mijn keuze’

0

Angela Groothuizen (60) vertelde afgelopen week bij ‘Rooijakkers over de vloer’ dat zij en haar Rob misschien na dertig jaar uit elkaar gaan. Maar dan is nu al wel een relatie die alleen nog op papier lijkt te bestaan. Het huis is, met een winst van net geen miljoen al verkocht, en Angela en Rob wonen inmiddels apart. Angela Groothuizen: “We wonen niet meer bij elkaar. Dat was meer zijn keuze dan mijn keuze, maar het bevalt me zeer.”

Sinds Angela binnen Amsterdam is verhuisd, woont ze eigenlijk niet meer samen met haar vriend Rob Mooij. “Hij zit veel in Vinkeveen”, vertelt de presentatrice in Rooijakkers over de vloer. “Hij is heel graag alleen.” Het stel kreeg twee dochters samen, maar sinds die uit huis zijn hebben ze hun eigen weg weer gekozen. “We gaan verder hoe we ooit begonnen zijn. We hebben ons leven, houden zielsveel van elkaar, maar we hebben wel ons eigen leven.”

De liefde tussen Angela en Rob is ‘onvoorwaardelijk’, omdat de twee elkaar al al dertig jaar kennen en ze ‘blijven toch wel verbonden’ door het gezin dat ze samen hebben gesticht. “Hij is zichzelf opnieuw aan het ontdekken en dat vind ik heel knap”, aldus Angela. “Misschien gaan we wel uit elkaar (…) Je weet niet hoe het leven loopt, maar het gaat in ieder geval al dertig jaar goed.”

Angela en Rob hadden in het recente verleden niet alleen al een latrelatie, maar ook een open relatie. “We zijn nog wel liefdespartners, maar het heeft wel een andere vorm”, verklaarde ze in Rooijakkers over de vloer. “Dat is prima. We wonen niet meer bij elkaar. Dat was meer zijn keuze dan mijn keuze, maar het bevalt me zeer.”

Vorig jaar vertelde Angela in een interview met Volkskrant over die open relatie en haar vergevingsgezindheid: ,”Dan komt hij terug van haar, en hoe hij me dan knuffelt, dan zíé ik gewoon hoe gelukkig hij is. En dat geluk gun ik hem. Ik gun het haar zelfs”.

Ook liet Angela toen weten dat haar relatie met Rob desondanks niet makkelijk was en dat ze hulp wilde zoeken. “Misschien dat we ook wel hulp gaan zoeken, dat weet ik nog niet. Misschien dat ik straks zeg: ik heb het allemaal wel gezien. Ook dan geldt: goed is goed genoeg.” Dat moment van ‘goed is goed genoeg’ lijkt nu te zijn aangebroken.


Het zijn toch onzekere tijden voor Angela. Niet alleen wat haar relatie betreft, maar ook qua werk. De presentatrice vertelde recent in het YouTube-programma ‘Keurantaine’ met Eddy Keur dat ze nog niet zeker weet of ze wel weer op televisie verschijnt en dat heeft alles te maken met de coronacrisis.

Ze maakt zich dan ook zorgen over haar toekomst. “Ik ben niet in vaste dienst bij RTL, maar ik heb wel een contract”, legt ze uit in de video. “Je hoort mij dan ook niet klagen.” Toch is ze angstig. “Dat contract loopt tot het eind van het jaar en in de huidige crisis weet ik niet wat ze gaan doen.”

Geluk bij een ongeluk: Angela maakte een winst van net geen miljoen, 980.000 euro, op de verkoop van haar huis in Amsterdam. De RTL presentatrice kocht de woning van slechts 106 m2 in 2004 voor 670.000 euro en verkocht het huis recent voor maar liefst 1.65 miljoen euro.

Share.

Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();