Man PIETER mag dan nu PROFESSOR milieueconomie zijn, YVON JASPERS bedankt voor rol als bemiddelaar in boerenprotest

0

Pieter van Beukering, de man van Yvon Jaspers, mag zich tegenwoordig hoogleraar in de milieueconomie noemen. Jaspers zelf werd de afgelopen dagen op social media veelvuldig genoemd als mogelijk bemiddelaar tussen de boeren en de politiek. Voor die functie lijkt te bedanken gezien haar statement over de boerenprotesten.

Pieter van Beukering mag zich sinds afgelopen dinsdag hoogleraar in de milieueconomie noemen. En daar reageert Yvon Jaspers enthousiast op. “Toen wij verliefd werden, waren onze werelden het tegenovergestelde. Pieter in de wetenschap. Ik in de kinder-tv. Nu, 22 jaar later, gaat ons leven over precies hetzelfde. En is het actueler dan ooit. Ik ben getrouwd met een professor! En zo waanzinnig trots! I love you Pie! 😍,” schrijft ze bij de foto op Instagram. Van harte, Pieter!


Dagen later liet Yvon Jaspers zich ook voor het eerst uitgelaten over de boerenprotesten. De Boer zoekt vrouw- en Onze boerderij-presentatrice wilde zich niet eerder uitlaten over de acties van boze boeren. Nu zegt ze in een verklaring tegen persbureau ANP: “De boerenwereld staat op z’n kop. Aan veel keukentafels worden moeilijke, verdrietige en soms wanhopige gesprekken gevoerd.”

Jaspers hoopt op begrip voor en samenwerking met de boeren. “Dit stikstofprobleem is niet alleen van de boeren. Het is van jou, van mij, van ons allemaal. Ik hoop van harte dat alle partijen, eventueel met een bemiddelaar, met elkaar in gesprek gaan en een vernieuwend en realistisch toekomstperspectief bieden waar de boeren mee vooruit kunnen.”


De afgelopen dagen werd Jaspers op social media veelvuldig genoemd als die mogelijk bemiddelaar tussen de boeren en de politiek. Voor die functie lijkt ze met haar statement te bedanken.