Collega Dolly Dot Esther moet er niet aan denken, maar Angela Groothuizen geniet van open huwelijk met Rob: ‘Zo heb ik nu een Viking met een motor en een Griek die nooit tijd heeft’

0

Esther Oosterbeek zegt vandaag ‘voor mij geen mannen meer, maar haar Dolly Dots-collega Angela Groothuizen maakt er bepaald geen geheim van dagelijks te tinderen op zoek naar een spannende date. Het is haar manier om een invulling te geven aan haar open huwelijk met haar Rob. Zeker nu ze alleen in Amsterdam woont. Ze heeft niet alleen datingapp Tinder ontdekt, ze heeft er inmiddels ook leuke mannen aan overgehouden. “Zo heb ik nu een Viking met een motor, een Griek die nooit tijd heeft en heb ik een hilarisch app-contact met een CEO die ik nog nooit ontmoet heb.”

“Ik ben immers de zestig gepasseerd en behoor dus ook nog eens tot de risicogroep (Esther heeft een hersenbloeding gehad, red). Dus… ik ben happy single en wil dat graag zo houden,” zegt Esther Dot vandaag in De Telegraaf. “Dus voor mij ook geen Tinder of dat soort datingsites. Neemt niet weg dat het wel héél stoer is dat Angela Groothuizen zich werkelijk suf swipet. Maar eh, ik moet er zelf dus niet aan denken!”


“Wat een snoepwinkel is dat”, zegt Angela Groothuizen over de datingapp Tinder. “Ik heb me suf geswipet,” vertelde ze in Weekend. Angela figureert op Tinder onder een valse naam en met een foto met een pet op om haar ware identiteit te verbloemen. Desondanks scoort ze goed op Tinder terwijl ze toch kieskeurig is. “Bijna alles afgewezen. Maar met vijf mannen ben ik door gegaan.” Het is wel even zoeken op Tinder naar Groothuizen, mocht u interesse hebben. In Story zegt ze: “Zo heb ik nu een Viking met een motor, een Griek die nooit tijd heeft en een hilarisch app-contact met een CEO die ik nog nooit ontmoet heb.”

Angela Groothuizen vertelde vorig jaar bij ‘Rooijakkers over de vloer’ al dat zij en haar Rob misschien na dertig jaar uit elkaar gaan. Maar toen was het al een relatie die alleen nog op papier leek te bestaan. Het huis was met een winst van net geen miljoen al verkocht en Angela en Rob woonden inmiddels apart. Angela Groothuizen: “We wonen niet meer bij elkaar. Dat was meer zijn keuze dan mijn keuze, maar het bevalt me zeer. “Hij zit veel in Vinkeveen”, vertelde de presentatrice in Rooijakkers over de vloer. “Hij is heel graag alleen.”


Het stel kreeg twee dochters samen, maar sinds die uit huis zijn hebben ze hun eigen weg weer gekozen. “We gaan verder hoe we ooit begonnen zijn. We hebben ons leven, houden zielsveel van elkaar, maar we hebben wel ons eigen leven.”

De liefde tussen Angela en Rob is ‘onvoorwaardelijk’, omdat de twee elkaar al al dertig jaar kennen en ze ‘blijven toch wel verbonden’ door het gezin dat ze samen hebben gesticht. “Hij is zichzelf opnieuw aan het ontdekken en dat vind ik heel knap”, aldus Angela. “Misschien gaan we wel uit elkaar (…) Je weet niet hoe het leven loopt, maar het gaat in ieder geval al dertig jaar goed.”

Angela en Rob hadden in het recente verleden niet alleen al een latrelatie, maar ook een open relatie. “We zijn nog wel liefdespartners, maar het heeft wel een andere vorm”, verklaarde ze in Rooijakkers over de vloer. “Dat is prima. We wonen niet meer bij elkaar. Dat was meer zijn keuze dan mijn keuze, maar het bevalt me zeer.”

Twee jaar geleden vertelde Angela in een interview met Volkskrant over die open relatie en haar vergevingsgezindheid: “Dan komt hij terug van haar, en hoe hij me dan knuffelt, dan zíé ik gewoon hoe gelukkig hij is. En dat geluk gun ik hem. Ik gun het haar zelfs”.

Ook liet Angela toen weten dat haar relatie met Rob desondanks niet makkelijk was en dat ze hulp wilde zoeken. “Misschien dat we ook wel hulp gaan zoeken, dat weet ik nog niet. Misschien dat ik straks zeg: ik heb het allemaal wel gezien. Ook dan geldt: goed is goed genoeg.” Dat moment van ‘goed is goed genoeg’ lijkt nu te zijn aangebroken.