Pagina titel ...

Marianne Zwagerman: ‘Mediawereld speculeert over drugsgebruik Hugo de Jonge’

0

Is zorgminister Hugo de Jonge aan de drugs? Volgens Marianne Zwagerman gaat in ieder geval dat gerucht in politiek Den Haag en de mediawereld. Aanleiding tot de bepeinzing van Zwagerman is niet alleen het White Christmas dat de minister plotseling begon te zingen in de talkshow Beau, maar ook een ander bijzonder filmpje dat op internet circuleert.

Bij het twitterbericht met het filmpje schrijft @ajaxvriend bij het en fragment waarop Hugo de Jonge zich ietwat merkwaardig gedraagt: “HUGO DIE AAN HET TRIPPEN IS… Even een drugstest bij hem doen”. Schrijfster, columniste en media-onderneemster Marianne Zwagerman retweet het filmpje en het commentaar met daarbij “Niemand in het Haagse/de mediawereld zegt het hardop maar dit gespeculeer hoor je nogal eens. Maar misschien is het alleen vermoeidheid. Of is hij al gevaccineerd. Je weet het niet 😲.”

Ene Dibbus reageert weer daarop met: “Wouter de Winther zei bij Beau op de avond dat bekend werd dat hij was afgetreden als lijsttrekker als antwoord op de constatering dat Hugo er niet moe uitzag: daar heeft hij zijn middelen voor. Als dat geen hint was weet ik het niet meer.”

Het was diezelfde Wouter de Winther, politiek commentator van De Telegraaf, die eind november in zijn krant schreef dat Thierry Baudet van een snuifje houdt. “Baudet verkeert nogal eens onder invloed”, zou een minister hem hebben toevertrouwd. Het cokegebruik werd door Baudet ontkend.

Volgens Marianne Zwagerman was overigens zwaar ongepast dat zijn gezang een serieus tv-interview met staatssecretaris Paul Blokhuis verstoorde. “Dit is zoveel ondermijnender dan de bruiloft van Grapperhaus. Dit is een trap in het gezicht van alle ondernemers die alleen maar kunnen janken met kerst.”

Share.

Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();