De associatie die Jennie Lena in De Slimste Mens maakte dat Hugo de Jonge cocaïne gebruikt was zo gek nog niet

0

Tijdens de ‘Het Collectieve Geheugen’-ronde in De Slimste Mens van donderdagavond werd na een fragment van demissionair zorgminister Hugo de Jonge een bijzonder antwoord gegeven door oud ‘The voice of Holland’-deelnemer Jennie Lena (43). Jennie associeerde De Jonge namelijk met cocaïnegebruik. Maar zo bijzonder was die associatie niet, want het was schrijfster en columniste Marianne Zwagerman die afgelopen december vertelde dat het gerucht ging dat De Jonge het witte goedje zou gebruiken.

Achteraf legde Jennie Lena haar antwoord dat voor verbijstering zorgde uit: “In de wandelgangen hoor je weleens wat, ik weet het niet. Via Twitter. Ik associeer maar, ik was er niet meer. Ik hoorde dat je maar moest blijven associëren in deze ronde.”


Die associatie van Jennie Lena was zo gek nog niet, want volgens schrijfster/columniste Marianne Zwagerman gaat in ieder geval dat gerucht in politiek Den Haag en de mediawereld. Aanleiding tot de bepeinzing van Zwagerman was afgelopen december niet zozeer het White Christmas dat de minister plotseling begon te zingen in de talkshow Beau, maar een bijzonder filmpje dat op internet circuleert.

Bij het twitterbericht met het filmpje schrijft @ajaxvriend bij het fragment waarop Hugo de Jonge zich ietwat merkwaardig gedraagt: “HUGO DIE AAN HET TRIPPEN IS… Even een drugstest bij hem doen”. Schrijfster, columniste en media-onderneemster Marianne Zwagerman retweet het filmpje en het commentaar met daarbij “Niemand in het Haagse/de mediawereld zegt het hardop maar dit gespeculeer hoor je nogal eens. Maar misschien is het alleen vermoeidheid. Of is hij al gevaccineerd. Je weet het niet 😲.”


Ene Dibbus reageert weer daarop met: “Wouter de Winther zei bij Beau op de avond dat bekend werd dat hij was afgetreden als lijsttrekker als antwoord op de constatering dat Hugo er niet moe uitzag: daar heeft hij zijn middelen voor. Als dat geen hint was weet ik het niet meer.”