Pagina titel ...

Voor de tweede keer verslavingskliniek van Jimmy Geduld over de kop

0

(Beeld: Geduld Interventies)

Voor de tweede keer is een verslavingskliniek van Jimmy Geduld over de kop gegaan. In 2015 ging Gedulds Intervention Nederland failliet, dinsdag werd Geduld Interventies GGZ door de rechter failliet verklaard nadat de voormalig GTST-acteur zelf het faillissement had aangevraagd.

Geduld, zelf ex-verslaafde, richtte de instelling in 2016 op. De kliniek in Amsterdam Noord behandelde vooral alcohol- en cocaïneverslaafden, deels ook in Portugal. Een van de cliënten was cabaretier Najib Amhali.

Geduld zegt tegen zakenblad Quote dat zijn kliniek werd meegesleept in de ondergang van ECP, een factoringbedrijf dat werd gefinancierd door de bank NIBC en privé-investeerders. ECP nam bijna €1 miljoen aan rekeningen over. De afwikkelaars van ECP eisen dat bedrag nu terug. Geduld stelt dat juist híj nog wat tegoed heeft van ECP.

In 2015 ging zijn Intervention Nederland (IN) al failliet. IN en Geduld werkten de jaren voor het faillissement nauw samen met het RTL4-programma Verslaafd van Peter van der Vorst. Jimmy Geduld, die zelf jarenlang verslaafd was aan cocaïne en daardoor zijn baan bij Goede Tijden, Slechte Tijden verloor en een huwelijk zag stuklopen, richtte zijn bedrijf IN op in 2011. Op dat moment was hij alweer 8 jaar clean.

Dit voorjaar ging ook de verslavingskliniek van een andere bekende ex verslaafde verslavingsdeskundige uit RTL Verslaafd, Peggy Sue Figueira, failliet, met haar Amsterdamse PSF Verslavingszorg. Daarbij speelde naast financiële problemen ook een ongeoorloofde relatie tussen de naamgeefster en een patiënt een rol.


Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();