Voor JET DE NIJS is er iedere morgen die angst: Leeft ROB nog?

0

(Beeld: CP)

Iedere morgen is er tegenwoordig voor Jet de Nijs die angst of haar Rob nog leeft. “Voor hetgeen waarvan je weet dat het komen gaat. Elke ochtend als ik wakker word, moet ik naast me kijken of hij nog leeft. Of die borstkas nog op en neer gaat. En soms herhaalt zich dat een paar keer overdag.


Een jaar geleden werd de zanger in het ziekenhuis opgenomen nadat hij thuis onwel was geworden. Sinds maanden is Rob weer thuis en geniet hij volop van zijn gezin, maar de de ziekte van Parkinson maakt dat  Rob de Nijs nog maar tot weinig in staat.

Zijn Jet leeft voortdurend in angst. “Dan kijk ik vanuit de keuken naar Rob in zijn rolstoel en denk ik: wat zit hij raar. Na een paar stappen zie ik hem ademen, maar dat is wel heel confronterend. Maar hij ademt nog! En dat had een jaar geleden niemand durven denken. Hij is nu redelijk stabiel en verheugt zich op de musical over zijn leven, die nu zo enthousiast wordt ontvangen. En als de wonderen nóg niet op zijn, dan gaat hij ’m volgend jaar misschien zelf ook nog zien. Dat zou toch wat zijn?”, zegt Jet vandaag in De Telegraaf.


Volgend jaar februari gaat in het Amsterdamse DeLaMar-theater de musical malle Babbe in première. Een persoonlijk project van Rob en Jet de Nijs en Joop van den Ende, waarin de muziek en rijke carrière van Rob de Nijs tot leven komen en waar de kaartverkoop nu al gestart is.

Rob de Nijs: “Wie had ooit gedacht dat er een musical over mijn leven gemaakt zou worden. Ik vind het een eer om hier samen met mijn vrouw Jet, Joop van den Ende en de rest van het creatieve team aan te werken. Toen ik het script voor het eerst hoorde was ik ontroerd en vooral heel tevreden. Ik heb er alle vertrouwen in!”

Malle Babbe is gebaseerd op een waargebeurd en bepalend moment in Robs leven, waarin hij zweeft tussen droom en werkelijkheid. Door de ziekte van Parkinson is hij intussen tot weinig in staat. Om hem op te vrolijken, neemt Jet hem mee terug naar zijn jongere jaren en stappen ze samen in het ‘Circus van zijn Geheugen’. Aan de hand van bekende personages als Jan Klaassen de Trompetter, Zuster Ursula en Malle Babbe komen alle hoogte- en dieptepunten van Rob’s indrukwekkende artiestenbestaan, ontelbare affaires en zijn grote liefde voorbij.