‘Fortuyn-moordenaar Volkert van der Graaf koopt woonboerderij in Borculo’

0

Volkert van der Graaf (Beeld: screenshot RTL Nieuws)

Pim Fortuyn-moordenaar Volkert van der Graaf vocht na zijn vrijlating met succes zijn periodieke meldplicht aan met als reden dat hij wilde emigreren. Sindsdien woont van der Graaf in Apeldoorn, maar binnenkort zou hij toch gaan verhuizen. Niet naar het buitenland, maar naar een woonboerderij Borculo in de Achterhoek. Het zal toch niet waar zijn?


Volkert van der Graaf, de moordenaar van Pim Fortuyn, zou een huis hebben gekocht in de buurt van Borculo in het mooie Berkelland in de Achterhoek. Dat nieuws -‘Gerucht. Volkert koopt woonboerderij in Borculo’ bracht geenstijl.nl op basis van een bericht van de site Nieuws uit Berkelland. Volgens dat Nieuws uit Berkelland gaat het gerucht rond op sociale media dat Van der Graaf zich wil vestigen in het bereiksgebied van de site.

Op de site van Nieuws uit Berkelland valt te lezen: “Vorige week kwam er een bericht binnen bij de redactie van Nieuws uit Berkelland dat Volkert, de moordenaar van Pim Fortuyn, een woning zou hebben gekocht tussen Borculo en Geesteren. Een aantal mensen van onze redactie is gaan speuren, maar kon niet het panklare antwoord geven. Nadat het een paar dagen rustig was rondom dit  ‘gerucht’ duiken vandaag (maandag 6 juli) op social media opnieuw berichten op dat Volkert door derden een woonboerderij zou hebben laten aankopen in Borculo. De grote vraag is natuurlijk: Is dit een feit of een fabel? Wij weten het niet, jullie?


Journalist Ruben Messelink checkte vandaag, woensdag 8 juli, het door geenstijl.nl de wereld in geholpen verhaal over Volkerts verhuizing naar Borculo voor EenVandaag. Op zijn twitter laat hij weten dat buurtbewoners van niets weten, burgemeester van Berkelland ontkent het en de makelaar van de boerderij laat ook weten dat de koper niet Volkert is. Dus geen boerderij van 6,5 ton in Borculo voor Volkert. Burgemeester Joost van Oostrum zegt desgevraagd “Wij hebben geen enkele aanwijzing dat dit gerucht waar is”.

Pikant is dat in november 2006 de alom gehate moordenaar Ferdi E., ontvoerder en moordenaar van Ahold-topman Gerrit Jan Heijn, na het uitzitten van zijn straf opdook in het dorpje Ruurlo in de Achterhoek. Daar had hij een woonboerderij gekocht. Elsas kwam in de Achterhoek in 2009 bij een verkeersongeval in Vorden om het leven toen hij met zijn fiets de weg over stak en daarbij werd geraakt door een voorbijrijdende graafmachine. Elsas overleed kort na aankomst in het ziekenhuis in Zutphen.

Volkert van der Graaf zat twaalf jaar zat hij vast voor de moord op Pim Fortuyn, de destijds populaire politicus van Lijst Pim Fortuyn (LPF), die hij op 6 mei 2002 met vijf kogels door zijn hoofd en romp doodschoot op het Media Park in Hilversum.

Pim Fortuyn

In 2014 kwam Van der Graaf voorwaardelijk vrij waaraan het OM wel strenge voorwaarden verbond, waaronder enkelband, verplichte behandeling door een psychiater, contactverbod met nabestaanden en de chauffeur van Fortuyn (Hans Smolders), gebiedsverboden in onder meer Rotterdam, Tilburg, Den Haag en Hilversum en een mediaverbod. Ook diende hij zich regelmatig fysiek te melden bij de reclassering en inzicht geven in zijn privéleven. Van der Graaf wist via meerdere kortgedingen zich succesvol van een aantal voorwaarden te ontdoen.Mei 2018 stapte Van der Graaf naar de civiele rechter om onder zijn fysieke meldplicht uit te komen. Een van de redenen was dat hij wilde emigreren naar het buitenland. Een Europees land het liefst. Hoewel de rechter in zijn uiteindelijke vonnis niet sprak over de emigratie als factor, ging de fysieke meldplicht wel van tafel. Volkert mocht gaan en staan in binnen-en buitenland. dus een verhuizing naar Borculo mag wel degelijk…