BINNENKIJKEN AAN BOORD: Na privéjet kopen Nikkie Plessen en man Ruben jacht van 4.5 miljoen

0
(Beeld: Verkoopsite Odisi)
Zomer 2020 huurde NIkkie Plessen en man Ruben Bontekoe nog voor net geen 100.000 euro een bootje om een weekje te spelevaren, maar nu hebben zij hun eigen jacht. De Nederlandse presentatrice en modeontwerpster en haar man Ruben Bontekoe mogen zich voor rond de 4.5 miljoen de nieuwe eigenaren van een jacht nomen dat zij vernoemden naar dochter Julie en Jolie X heet. Een privéjet hadden de twee al.

Het in 2007 gebouwde jacht vaart onder Maltese vlag, heeft een crew van zeven man aan boord en heette Ordisi op het moment dat Plessen en Bontekoe het kochten. De salon aan boord heeft comfortabele zitplaatsen voor 10 personen. In de lounge achterin is een eethoek met zitplaatsen voor ook 10 mensen. Aan boord ook een entertainmentcentrum met een Samsung 50-inch televisiescherm, thuisbioscoop en een karaoke-systeem. Er zijn vijf tweepersoons hutten. Het jacht, 37.6 meter lang en 8.1 met breed,  is ontworpen door Francesco Paszkowski Design , die ook het int erieur ontwierp.


Het achterdek biedt voldoende ruimte om met 10 man buiten te chillen en te dineren. Op het zonnedek U-vormige stoelen, een ijsmachine, een bar en van ligbedden en ligstoelen. Twee Caterpillar dieselmotoren van 1.825 pk geven haar een kruissnelheid van 10 knopen met een top van 17,5 knopen.

Of Plessen en Bontekoe de gevraagde 4.5 miljoen voor het jacht hebben betaald is onbekend. Maar ze hebben het geld er voor. Ruben Bontekoe vergaarde zijn miljoenen in eerste instantie door zijn bedrijf in de liftenindustrie. He is de eigenaar Armo Dock Levellers en sinds 2012 is mede- eigenaar en partner bij het uiterst succesvolle NP Fashion BV. Een modebedrijf dat hij samen runt met partner Nikkie Plessen. Ze hebben samen twee kinderen , één dochter en één zoon.


Bontekoe en Plessen zijn ook eigenaar zijn van een in het buitenland geregistreerde Cessna Citation, zo onthulde vliegtuigdeskundige Menno Swart afgelopen september. Nikkie Plessen heeft zelf heeft een vermogen van 28 miljoen en staat daarmee in Quotes Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs.

Nikkie  klopte aan het begin van de coronacrisis wel aan bij het noodhulploket van de overheid omdat haar klanten wegbleven n de kosten door liepen. “Dan moet je diepe zakken hebben“, legde ze uit bij WNL. Plessen was erg te spreken over de subsidieregelingen. “Ik moet zeggen dat ik het heel erg goed vind. Maandag om half negen hebben wij bij het loket alles ingeleverd en drie dagen later kregen we de eerste betaling al binnen van de overheid, dus daar zijn ze echt heel snel in geweest. Absoluut complimenten daarvoor.”

Het bedrijf van Plessen kwam deze week nog negatief in het nieuws omdat bij de lancering van de nieuwe collectie Plessen op het eerste gezicht een jurkje van Gucci zou hebben gekopieerd. Wat slechts verschilde was dat Nikki de letter N had gebruikt in de print en Gucci haar G.

Plessen wordt ook wel ‘Pikkie Plessen’ genoemd omdat zij bij eerdere collectie ontwerpen ‘leende’ van modelabel Zoe Karssen, Celine en Victoria Beckham. Ze zei toen dat het ‘lenen’ geen doelbewuste actie was. “Het waren beginnersfouten. Ik heb nooit beweerd een soort Coco Chanel te zijn die met een potlood in een torentje zit te tekenen.” Dat was overigens acht jaar geleden. het lijkt dat Plessen in haar ‘beginnersfout’ is hervallen.

Maar inmiddels is het meer dan acht jaar later en kan ze zich niet meer verschuilen achter een ‘beginnersfout’…