BINNENKIJKEN – Nu JOHAN DERKSEN nergens meer welkom is gaat hij hier in Grolloo achter de geraniums zitten (‘Drie keer per dag bellen er mensen aan: ‘Ja, we zijn toevallig in Grolloo, dus we komen even een bakkie doen’)

0
Geen vijf keer per week naar Hilversum rijden… Johan Derksen, die na  de ‘kaarsrel’ nergens meer welkom is en zegt te stoppen met Vandaag Inside trekt zich terug in zijn huis in het Drentse Grolloo.  Grolloo waar hij verder in  de anonimiteit wil leven, maar  maar waar ook drie keer per dag mensen bij hem aanbellen met de boodschap: ‘Ja, we zijn toevallig in Grolloo, dus we komen even een bakkie doen’.

LEES OOK: JOHAN DERKSEN stopt met Vandaag Inside: ‘Ik vind het mooi zo’ (thuis in Grolloo hing er een spandoek ‘verkrachter’)


De ‘kaarscommotie’ heeft inmiddels ook Derksens woonplaats Grollo bereikt. Derksen vertelde donderdagavond in Vandaag Inside niet alleen dat hij stopt met zijn bijdrage aan het programma, maar ook dat hij zelfs in zijn eigen, Drents, dorpje wordt beschimpt : “Ik kom vandaag thuis en politie bij de deur. Als je Grolloo inreed een heel groot spandoek: ‘Verkrachter.’ De politie heeft het weggehaald. Ja, dan denk ik: is het me dat nou waard om hier leuk en geestelijk onafhankelijk gaan zitten te doen?”

En Johan Derksen vond het nog wel lekker wonen in Grolloo, zo vertelde hij aan de VARA-gids. “Hier wonen 700 mensen, daar heb je geen last van. Maar de toeristen zijn schaamteloos. Drie keer per dag bellen er mensen aan: ‘ja, we zijn toevallig in Grolloo, dus we komen even een bakkie doen’. Hier vlakbij is een bedrijf dat oude Dafjes verhuurt, om een oriëntatierit door Drenthe mee te doen. Ik kon de hond niet uitlaten of er stopte een Dafje met halfdronken Brabanders die met me op de foto wilden. Bleek dat ze punten kregen voor een foto met mij. Later kwamen ze liedjes zingen voor mijn vrouw, voor punten. Toen heb ik dat bedrijf gebeld, en gezegd: doe me een lol.”


Het huis waar zijn fans aanbellen is overigens het droomhuis van Derksen. “Mijn vrouw en ik waren eigenlijk verliefd op één specifiek huisje in Grolloo, die tegenover het kerkje”, vertelde Derksen aan het Dagblad van het Noorden. “Dat huis stond nooit te koop, totdat mijn vrouw zag dat er een open dag was.” Op dat moment waren Derksen en zijn vrouw echter net veertien dagen eigenaar van de boerderij met zwembad in Grolloo die zij hadden gekocht voor €450.000.

Derksen dacht door €45.000, 10 procent van de koopsom, aan de eigenaar te betalen om van de koop af te kunnen. “Tja, ik gooi ook niet graag geld weg hoor. Maar dat andere huis vinden we gewoon nog leuker.” Waarom? “Sfeer. We hebben sfeer gekocht. Ik kan het niet echt beschrijven. Maar we voelen ons daar meteen thuis. Het huis was van een kunstenares,” vertelde hij tegen de regionale krant. Maar helaas ging de verkoper niet akkoord met de afkoopsom en moest Derksen het huis afnemen. Dus moet Derksen zelf van het huis zien af te komen. Hij wilde er graag €450.000 voor hebben. En dat bedrag kreeg hij ook binnen een week.

Het vrijstaande droomhuis van Johan en zijn vrouw heeft woonoppervlakte van 240 vierkante meter. Er zijn kamers verdeeld over twee woonlagen. De woonkeuken is ruim en voorzien van diverse inbouwapparatuur en heeft ook nog een bijkeuken.

De tuin ligt op het zuidwesten en daar staat ook nog een grote schuur, waar iets van te maken valt. Het huis moest drie jaar geleden nog wel worden opgeknapt, maar dat is natuurlijk inmiddels gebeurd.