Pagina titel ...

BINNENKIJKEN BIJ JOHAN DERKSEN – ‘Drie keer per dag bellen er mensen aan: ‘Ja, we zijn toevallig in Grolloo, dus we komen even een bakkie doen’

0


Vrijdag is na de rascisme-rel van afgelopen zomer Veronica Inside terug op tv. Dat betekent dat Johan Derksen weer drie per week van het Drentse Grollloo, waar hij woont, naar Hilversum op en neer moet rijden. Grolloo waar hij dacht in de anonimiteit te kunnen leven, maar waar ook drie keer per dag mensen bij hem aanbellen met de boodschap: ‘Ja, we zijn toevallig in Grolloo, dus we komen even een bakkie doen’.

Johan Derksen vindt het lekker wonen in het Drentse Grolloo, zo vertelde hij aan de VARA-gids. “Hier wonen 700 mensen, daar heb je geen last van. Maar de toeristen zijn schaamteloos. Drie keer per dag bellen er mensen aan: ‘ja, we zijn toevallig in Grolloo, dus we komen even een bakkie doen’. Hier vlakbij is een bedrijf dat oude Dafjes verhuurt, om een oriëntatierit door Drenthe mee te doen. Ik kon de hond niet uitlaten of er stopte een Dafje met halfdronken Brabanders die met me op de foto wilden. Bleek dat ze punten kregen voor een foto met mij. Later kwamen ze liedjes zingen voor mijn vrouw, voor punten. Toen heb ik dat bedrijf gebeld, en gezegd: doe me een lol.”


(lees verder onder ingezonden mededeling)

Het huis waar zijn fans aanbellen is overigens het droomhuis van Derksen. “Mijn vrouw en ik waren eigenlijk verliefd op één specifiek huisje in Grolloo, die tegenover het kerkje”, vertelde Derksen aan het Dagblad van het Noorden. “Dat huis stond nooit te koop, totdat mijn vrouw zag dat er een open dag was.” Op dat moment waren Derksen en zijn vrouw echter net veertien dagen eigenaar van de boerderij met zwembad in Grolloo die zij hadden gekocht voor €450.000.


(lees verder onder ingezonden mededeling)


Derksen dacht door €45.000, 10 procent van de koopsom, aan de eigenaar te betalen om van de koop af te kunnen. “Tja, ik gooi ook niet graag geld weg hoor. Maar dat andere huis vinden we gewoon nog leuker.” Waarom? “Sfeer. We hebben sfeer gekocht. Ik kan het niet echt beschrijven. Maar we voelen ons daar meteen thuis. Het huis was van een kunstenares,” vertelde hij tegen de regionale krant. Maar helaas ging de verkoper niet akkoord met de afkoopsom en moest Derksen het huis afnemen. Dus moet Derksen zelf van het huis zien af te komen. Hij wilde er graag €450.000 voor hebben. En dat bedrag kreeg hij ook binnen een week.

Het vrijstaande droomhuis van Johan en zijn vrouw heeft woonoppervlakte van 240 vierkante meter. Er zijn kamers verdeeld over twee woonlagen. De woonkeuken is ruim en voorzien van diverse inbouwapparatuur en heeft ook nog een bijkeuken.

De tuin ligt op het zuidwesten en daar staat ook nog een grote schuur, waar iets van te maken valt. Het huis moest drie jaar geleden nog wel worden opgeknapt, maar dat is natuurlijk inmiddels gebeurd.


(lees verder onder ingezonden mededeling)


 


(lees verder onder ingezonden mededeling)