Prinses KATE heeft kanker en krijgt chemotherapie

0


De Britse prinses Kate heeft kanker en krijgt chemotherapie. Begin januari werd Kate (42) succesvol  operatie aan haar buik geopereerd. Later werd de kanker bij haar vastgesteld waarvoor ze sinds begin februari chemotherapie krijgt. Welke vorm van kanker Kate precies heeft, blijft volgens haar woordvoerder privé.

Kate meldde vrijdagavond in een video op sociale media dat zij kanker heeft. en maakte een einde aan wekenlange speculaties. De prinses zit in de beginfase van de behandeling, die vorige maand van start ging. “Dit was natuurlijk een enorme schok’’, zegt ze in de video. “William en ik hebben er alles aan gedaan om dit privé te verwerken, met het oog op ons jonge gezin. Zoals jullie je kunnen voorstellen heeft dit tijd gekost. Voor mijzelf, om te herstellen van een grote operatie en om aan de behandeling te kunnen beginnen. Maar het heeft ons vooral tijd gekost om alles uit te leggen aan George, Charlotte en Louis’’, verwijst ze naar de kinderen (10, 8 en 5) van haar en prins William (41).


Kate wilde de kinderen verzekeren dat het ‘goedkomt’ met haar. “Zoals ik tegen hen heb gezegd: het gaat goed met me. Ik word elke dag sterker, door me te richten op de dingen die me helpen gezond te worden, in mijn brein, lichaam en geest. Het is een grote geruststelling om William aan mijn zijde te hebben. Net als de liefde, steun en vriendelijkheid van zovelen van jullie. Dat betekent heel veel voor ons.’’

De prinses hoopt nu even met rust gelaten te worden. De afgelopen maanden waren zwaar voor de Britse koninklijke familie, nadat eerder al bleek dat koning Charles eveneens kanker heeft. “We hopen dat jullie begrijpen dat we als gezin nu wat tijd, ruimte en privacy nodig hebben, terwijl ik mijn behandeling afmaak’’, zegt Kate. Ze gaat voorlopig niet aan het werk en laat zich volgend weekend vermoedelijk ook niet zien als haar familie Pasen viert. Ze besluit haar video door zich te wenden tot alle andere mensen die te maken hebben met kanker. “Je bent niet alleen’’, verzekert ze.