Onderzoek naar koningshuisdeskundige MARC VAN DER LINDEN voor afpersen met seksvideo’s

0

(Beeld: NPO)

Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek ingesteld naar koningshuisdeskundige Marc van der Linden. Het onderzoek volgt na aangiftes tegen Van der Linden voor afpersing met seksvideo’s.


Advocate Rigorette van Riet bevestigt aan De Telegraaf dat zij twee personen bijstaat die aangifte hebben gedaan. Ze wil niet inhoudelijk reageren op de kwestie. Aan de hand van het onderzoek van het OM wordt bepaald of Van der Linden voor het feit wordt vervolgd. Van der Linden wil niet reageren op de kwestie. Hij verwijst naar zijn advocaat Sidney Smeets.

Sidney Smeets, de advocaat van de 54-jarige koningshuisverslaggever tegen nu.nl: “Het eerste verhoor liet zien dat van de politieverklaring aantoonbaar vrijwel niets klopt of kan kloppen.” De advocaat verwacht dan ook dat het OM geen sterke zaak heeft tegen Van der Linden.


Donderdag stond de koningshuisdeskundige voor de rechter verschijnen omdat collega koningshuisdeskundige Rick Evers Van der Linden beschuldigde van smaad, laster en belediging in tweets die Van der Linden had geplaatst. De rechter vroeg partijen onderling hun geschil op te lossen. Van der Linden was om gezondheidsredenen niet bij de zitting aanwezig.