NOS-deal zware nederlaag voor TOM EGBERS (mag niet op redactie Studio Sport komen)

0

(Beeld: CP)

Tom Egbers eiste in de rechtbank zijn werkzaamheden weer op en wilde als presentator betrokken worden bij de wedstrijden van het Nederlands elftal, het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland deze zomer en een Voetbalpodcast maken. Na een schikking mag het laatste, maar welkom op de redactie van Studio Sport is hij niet.


Egbers spande afgelopen maandag een kort geding aan tegen zijn werkgever, nadat hij vorig jaar maart werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag op de sportredactie van de omroep. Uit de schikking blijkt nu dat  Egbers aan de slag gaat met verhalende programma’s, documentaires en een aantal andere podcasts. ‘De NOS en Egbers hebben daar, in hun wederzijds gedeelde wens om voorwaarts te gaan, na constructief overleg afspraken over gemaakt’, luidt de verklaring van de NOS.

Terugkeer op de redactie van NOS Sport was uitgesloten. Egbers gaat nu in op een eerder aangeboden compromisvoorstel van NOS Sport.


Egbers zegt in het persbericht: ‘Het is, na een jaar waarin veel geschreven, gepraat en geopinieerd is, goed om weer aan het werk te gaan. Zelf heb ik in het afgelopen jaar voortdurend gereflecteerd, vooral op mijn eigen rol in de cultuur van de NOS. Ik vind het erg verdrietig dat er collega’s zijn die zich ongelukkig hebben gevoeld op de werkvloer van NOS Sport, in een cultuur waar ook ik deel van uitmaak. Dat ik in de ogen van jongere collega’s een andere positie heb dan uitsluitend die van ‘een collega’, heb ik me daarnaast onvoldoende gerealiseerd. Ik herken ten volle het belang en de impact van het rapport van de commissie Van Rijn, en dus ook dat het anders moet op de werkvloer. Beter naar elkaar luisteren en oog hebben voor de ander. Daar heeft het te veel, ook bij mij, aan ontbroken.’

De programma’s die Tom Egbers gaat maken zullen in het najaar van 2024 en het begin van 2025 worden uitgezonden. Reden s om het dienstverband van Egbers tot na zijn pensioen in oktober te verlengen om de afgesproken werkzaamheden te kunnen afmaken.