MAXIME MEILAND wint smaadzaak van vermeende verkrachter (al zijn eisen afgewezen)

0

(Beeld: Instagram Maxime Meiland)

Maxime Meiland hoeft een passage in haar biografie over dat ze op haar 15e verkracht zou zijn, niet te te rectificeren. Ook hoeft de realityster haar biografie niet uit de handel te halen en geen schadevergoeding te betalen zo besloot de rechtbank in Den Haag vandaag.


Maxime schreef in haar vorig jaar uitgekomen biografie dat ze als 15-jarige door de man, destijds ook 15 jaar, in kwestie verkracht is. De vermeende dader, die in de biografie niet bij naam wordt genoemd, spreekt dat tegen. Hij eiste dat het boek uit de handel wordt genomen. Ook eiste hij ook een rectificatie en een bedrag van ruim 90.000 euro.

Er staan overigens nog meer juridische procedures op stapel. Nog voor de uitspraak in kort geding kondigde advocaat Schouten al aan dat zijn client alles op alles zal zetten om zijn gelijk te halen. “Mijn cliënt heeft haar niet verkracht en er zijn meerdere onafhankelijke getuigen die dit bevestigen. Mijn cliënt heeft haar nooit kwaad gedaan. Hij kan bewijzen dat hij van deze valse beschuldiging last heeft gehad. Hij gaat door met deze zaak tot de waarheid boven tafel is.”


Maxime heeft inmiddels, dertien jaar na dato, alsnog aangifte van verkrachting gedaan en de ‘verkrachter’ op zijn beurt deed ‘aangifte van het doen van een valse aangifte door Maxime. Die man zou inmiddels een privédetective aan het werk hebben gezet om Maxime’s duistere verleden aan het licht te brengen.