MAXIME MEILAND legt beslag op bankrekening van haar ‘verkrachter’

0

(Beeld: Instagram Maxime Meiland)

Met Maxime Meiland valt niet te spotten. Dat weet nu ook de man die tegen de jongste Meiland-telg een kort geding aanspande omdat zij in haar boek beweerde als 15-jarige door hem, ook 15 jaar, verkracht te zijn. De ‘verkrachter’ verloor de zaak. en nu heeft Maxime beslag gelegd op zijn bankrekening.


De man klaagde Maxime aan voor smaad, omdat ze in haar biografie schreef dat ze door hem verkracht is. Hij ontkende dat. De seks zou vrijwillig zijn geweest. De vermeende dader eiste dat het boek uit de handel wordt genomen omdat hij last zou ondervinden van de beschuldiging, die volgens de man herleidbaar is naar hem.

De rechtbank oordeelde dat de beschrijving van Maxime “niet onrechtmatig” is. Zij hoeft de beschuldigingen dan ook niet terug te nemen. De man gaat niet in hoger beroep tegen de eerdere uitspraak van het kort geding. Zijn advocaat Peter Schouten zegt dat hij kiest voor een bodemprocedure.


“De rechter vond de eisen van de man niet geschikt voor een kort geding. Hij moest maar naar de bodemrechter, waar het bewijs kan worden gewogen”, zegt Schouten in een verklaring tegen Shownieuws. “Hij blijft volhouden dat Maxime de verkrachting heeft verzonnen en heeft getuigen die dat kunnen bevestigen. Ook kan hij met getuigen bewijzen hoeveel last hij van de beschuldigingen heeft gehad.”

Slachtofferadvocaat Sébas Diekstra, die Maxime bijstaat, laat weten dat in zijn ogen “het vonnis van de rechtbank waarin cliënte op alle punten in het gelijk is gesteld kraakhelder was.”

Maxime heeft inmiddels beslag laten leggen op de bankrekening van de man die werd veroordeeld in het kort geding tot het betalen van haar proceskosten van ruim 4100 euro. Dat geld heeft de man niet. Volgens zijn advocaat Peter Schouten heeft de man voorgesteld het bedrag in termijnen te betalen, maar gaat Maxime daarmee niet akkoord. De man is een crowdfunding gestart om het bedrag in één keer te kunnen betalen.

De man klaagde Maxime aan voor smaad, omdat ze in haar biografie schreef dat ze door hem verkracht is, maar hij sprak dit tegen. De vermeende dader eiste dat het boek uit de handel wordt genomen omdat hij last zou ondervinden van de beschuldiging, die volgens de man herleidbaar is naar hem. De rechtbank oordeelde dat de beschrijving van Maxime “niet onrechtmatig” is. Zij hoeft de beschuldigingen dan ook niet terug te nemen.