MARTIJN KRABBE na kankerdiagnose: ‘Het had veel erger kunnen zijn’

0

(Beeld: CP)

Martijn Krabbé maakte begin maart zijn kankerdiagnose bekend en nu, twee maanden later, komt hij op met positief nieuws: ‘Het had veel erger kunnen zijn.’


Martijn Krabbé doorbreekt de stilte en komt met update over de kankerdiagnose die hij begin maart met de wereld deelde. De 55-jarige presentator meldde destijds dat er een vorm van kanker bij hem is ontdekt. ‘Er is bij mij een vorm van kanker gevonden’, meldde Martijn Krabbé.

Vervolgens werd het lang stil, maar nu doorbreekt de presentator die stilte: ‘Allereerst wil ik iedereen bedanken die mij zo gesteund heeft de afgelopen maanden. Collega’s maar zeker ook anderen. Eigenlijk iedereen’, vertelt hij op Instagram. De steun doet hem heel veel goed, deelt hij ‘uit het diepst van zijn hart’.


De eerste resultaten van zijn scans zijn inmiddels binnen en die zien er goed uit, schrijft Martijn op Instagra. ‘Het lijkt er op dat ik vooralsnog veel geluk heb en eigenlijk dankbaar moet zijn’. Het had volgens Krabbé ‘veel erger kunnen zijn’. Wel is het nog te vroeg om te zeggen wat er nu eigenlijk aan de hand is. ‘Mijn ziekte is mijn intimiteit op dit moment en dat blijft het liefst zo lang mogelijk. Ik hoop dat jullie dat begrijpen’.

Krabbé heeft last van een aantal gevolgen: een onstuitbare eetlust ( ‘had ik al’) , slapeloosheid (‘nothing new’) en spierverslapping (‘het begon al langzaam in te zakken’). Hij is vooral dankbaar voor het team van het Amsterdam UMC. Maar zijn grootste bewondering gaat naar ‘dierbare vrouw Deborah’ en zijn ‘liefste kinderen’. ‘Zij zijn de echte helden op dit moment.’