LUISTER ZELF! JOHAN DERKSEN kraakt songfestivalnummer JOOST KLEIN: ‘Je schaamt je dood dat hij Nederland vertegenwoordigt’

0

(Beeld: CP)

Europapa, het nummer waarmee Joost Klein dit jaar meedoet aan het Eurovisie Songfestival, is een eerbetoon aan zijn vader. Johan Derksen is niet blij met het songfestivalnummer van Joost Klein. “Ik hou van goede wijn en dit is prikkellimonade”, vertelde de analist bij Vandaag Inside waar hij ook nog zei: “Je schaamt je dood dat hij Nederland vertegenwoordigt.”


Nederland presenteerde donderdag het nummer voor het Eurovisie Songfestival. “Ik ben niet geschrokken. Maar hier kan ik geen mening over geven”, begon De Snor in Vandaag Inside. “Met deze bullshit wil ik niets mee te maken hebben. Je schaamt je dood dat hij Nederland vertegenwoordigt.”

Het liedje van Klein kon bij de andere tafelgasten juist wel op bijval rekenen. “Ik vond het echt wel leuk”, aldus Wilfred Genee. Derksen vervolgde: “Het is wel een leuke jongen, maar het is een clown.”


Europapa, een eerbetoon aan zijn vader, vertelt het verhaal dat er geen grenzen zijn als je je dromen waar wil maken en jouw verhaal wil vertellen. Het nummer is een absurde combinatie van nostalgie, melancholie en blijdschap, verpakt in poëtische teksten en aanstekelijke beats waar Joost bekend om staat.

Joost: “Europapa gaat over een weeskind dat door heel Europa (en omstreken) reist om zichzelf te vinden en zijn verhaal te vertellen. Eerst kennen de mensen hem niet, maar hij blijft elke kans pakken om zichzelf te laten zien. Europapa is een eerbetoon aan mijn vader. In zijn opvoeding leerde hij me om met een open vizier naar de wereld te kijken.”

Europapa is geproduceerd door Teun de Kruif (Tantu Beats), met een bijzondere bijdrage van DJ Paul Elstak: een van de grondleggers van happy hardcore en de man achter de mega-hit Rainbow in the Sky. Joost schreef zelf de tekst samen met een bijdrage van goede vrienden (rapper) Donnie en Tim Haars (Gerrie van New Kids).

Joost betreedt het Eurovisie podium in de tweede halve finale op donderdag 9 mei. De komende weken legt hij de laatste hand aan de act. “Het Eurovisie-optreden wordt een full circle-experience van verdriet omzetten in euforie. Als mensen mijn act zien, moet de eerste reactie zijn: “Wat gebeurt hier?”. Om de kijker vervolgens toch te raken. Een uitnodiging om dieper te duiken. Op ’t eerste oog lijkt het een hele blije act, maar eenmaal daar voorbij liggen bloed, zweet en tranen.”