Koningshuisdeskundige RICK EVERS daagt collega MARC VAN DER LINDEN voor rechter

0

(Beeld: NPO)

Koningshuisdeskundige Rick Evers daagt collega Marc van der Linden voor de rechter. Van der Linden moet vandaag, donderdag, om 10.00 uur in Amsterdam voor de rechter verschijnen nu Rick Evers hem beschuldigt hem van smaad.


De advocaten van beide mannen laten aan het persbureau ANP weten voor de zitting geen uitspraken over de zaak te doen. Het is dan ook niet duidelijk waar de zitting precies om draait.

In december schreef Van der Linden berichten over Evers op X, het voormalig Twitter waarbij hij suggereerde dat Evers zich naakt aan hem opgedrongen zou hebben voor een baantje. “Er was ooit een receptionist bij Van der Valk in Houten, die zei álles te willen doen voor een baan bij mijn vroegere blad. Zo is de carrière van Rick begonnen”, schreef hij. Ik heb hem die kans gegeven, maar nooit op enigerlei wijze op zijn aanbod ingegaan. Zelfs niet toen hij zich naakt aanbood in mijn slaapkamer.”


De twee gingen elkaar ook verbaal te lijf over de door Van der Linden ontkende maagverkleining. Rick Evers beschuldigde Marc van liegen. ‘Hoi Marc, je zit nog ‘per ongeluk’ nog steeds op de FB-pagina van je oude werkgever te posten. En niet liegen, je hebt me zelf verteld toen je in Arnhem werd geopereerd.’ Hij herinnerde zich zelfs het tijdstip van de operatie van Marc: “Op 30/10/2015 als ik het goed zie in onze Whatsappgeschiedenis,” schreef Evers.