GORDON annuleert theatertour, stopt ook weer op Instagram

0

(Beeld: CP/MAX)

Gordon Heuckeroth (55) stopt met het promoten van zijn nieuwe album en ook zijn theatertour gaat niet door. De zanger heeft ook zijn Instagram account verwijderd. ‘De reden hiervoor is de onophoudelijke stroom aan negatieve berichtgeving over zijn comeback.’


Op 12 februari 2024, na bijna een jaar stilte, kondigde Gordon zijn muzikale comeback  aan. ‘Ik heb ook een carrière die ik graag wil onderhouden’, schreef hij. Zijn nieuwe album, Album van mijn leven, kwam vorige week uit. De zanger kondigde ook aan dat hij in juni van dit jaar in negen theaters in Nederland op het podium zou staan.

Dat gaat allemaal niet door. Op Instagram maakt Gordon donderdag bekend te stoppen met de promotie van zijn nieuwe album. En ook zijn theatertour gaat niet door. ‘De reden hiervoor is de onophoudelijke stroom aan negatieve berichtgeving over zijn comeback. De impact hiervan heeft hem geraakt’, viel er te lezen.


Viel, want de zanger heeft inmiddels ook zijn Instagram account verwijderd vanwege de onophoudelijke stroom aan negatieve berichtgeving over zijn comeback. Zijn manager liet aan RTL Boulevard weten: “Het is heel jammer, voor iedereen. Maar hij kan niet met de kritiek omgaan. Het was echt te veel voor hem. Alles bij elkaar. Het is ook niet heel leuk om promo te blijven maken als zoiets afgezeken wordt. Het is in overleg met ons gedaan, dus niet in een opwelling. In principe ga ik er verder niks over zeggen, verder geef ik geen commentaar.”

Het is niet de eerste keer dat Gordon zijn Instagram account heeft verwijderd. Ook na de breuk met ex-verloofde Gavin Rozario laste Gordon een social mediapauze in en verdween van Instagram.

De keuze van Gordon om te stoppen met alle werkzaamheden omtrent zijn album en theatertour is wel opvallend. In een  gesprek met het ANP zei hij dat hij  ‘er klaar voor was om zijn hoofd op het hakblok te leggen’. ,”Weet je, ik laat het over me heen komen”, vertelde hij. ,,En ik ben ouder en wijzer geworden.”

De kaartverkoop van Gordons show liep overigens niet bepaald storm.