Pagina titel ...
woensdag, september 23
FOTO’S – Dit is de nieuwe kledinglijn van Maxime Meiland (of toch van AliExpress?)

0

Maxime Meiland, de dochter van Erica en Martien, heeft vandaag haar nieuwe kledinglijn gelanceerd en ze is ontzettend trots, maar de hardnekkige geruchten dat Maxime haar tops, blazers en jurken van AliExpress haalt, lijken nu toch bevestigd te worden.

“Kleding is altijd al een passie geweest. Ik heb de opleiding Mode en Handel gevolgd in Haarlem waarna het verlangen naar een eigen kledinglijn alleen maar groeide”, laat ze weten in het persbericht over de lancering van haar kledinglijn Monciel.

(Lees verder na de advertentie)

“In de jaren dat ik in Frankrijk woon heeft de klassieke Franse mode mij geïnspireerd onder andere tot chateau waardige items. De collectie heb ik ontworpen/geselecteerd naar items en vormen die ik zelf mis op de huidige markt. Omdat de items verschillende stijlen bevatten is er voor ieder wat wils.”

 

Lees verder na advertentie
Bij de aankondiging van Maxime’s kledinglijn, eind april, kwam er direct kritiek en werd gesuggereerd dat ze de kledingstukken niet zelf had ontworpen. De kledingstukken die te zien waren in haar eigen online realityserie Wat wil Maxime? bleken regelrecht van de Chinese webwinkel AliExpress te komen.
Onder andere de hartjestrui, de groene blazer en het roze jurkje die ze voor het eerst liet zien in haar webserie Wat wil Maxime? bleken gewoonte bestellen te zijn via de populaire Chinese site AliExpress. Ook het tasje dat ze liet zien was daar te koop.

RTL Boulevard ontdekte het bedrog toen het afbeeldingen van de kleding van Maxime door de zoekmachine van AliExpress haalde op zoek naar vergelijkbare items. Maar in plaats van kleding die lijkt op de ontwerpen van Maxime, kwamen de ontwerpen zelf tevoorschijn op de Chinese webwinkel.

En dat klopt: Maxime’s Estelle jurk, Hearted sweater en Gia blazer koop je voor een fractie van de prijs op AliExpress. De felroze Estelle jurk gaat voor 149 euro over Maxime’s digitale toonbank, terwijl je het in de Chinese webwinkel voor 39 euro op de kop tikt.

In april, na de kritiek van jatwerk, zei Maxime dat ze sommige stoffen zelf ontwierp en gaf ze het volgende statement aan RTL Boulevard. “In mijn collectie gebruik ik stoffen uit China. Sommige stoffen heb ik zelf ontworpen, andere stoffen hebben een patroon dat gemaakt is door de fabriek daar. Ik laat mij inspireren door alles in mijn omgeving. Van het leven op het chateau, tot toffe outfits die ik zie op straat. Mijn ambitie is om een collectie samen te stellen waarin ik mijzelf zie en waar ik de Nederlandse vrouw een plezier mee hoop te doen.”

Comments are closed.

error: Inhoud is beveiligd! Voor het overnemen van tekst, beeld en/of videomateriaal van Hollywood Huizen neemt u contact op met eurofunuitgevers@gmail.com
");pageTracker._trackPageview();
google.com, pub-1255299206995982, DIRECT, f08c47fec0942fa0