Weekblad Privé: ‘Prinses Anita nog maar nauwelijks te herkennen’

0

(Beeld: Twitter prins Pieter-Christiaan)

Sterk vermagerd, het beetje haar dat ze nog heeft onder een pet verstopt en met een grote zonnebril: de foto die prins Pieter-Christiaan op 28 augustus van zijn vrouw en twee kinderen plaatste laat zien dat zijn vrouw, prinses Anita, met grote gezondheidsproblemen kampt.


Weekblad Privé schrijft deze week dat de Oranje’s al jaren zwijgen over een groot drama in hun eigen familie: de gezondheidsproblemen van de echtgenote van prins Pieter-Christiaan, prinses Anita.

Het weekblad: “Anita is al jarenlang ziek en dat wordt al die tijd min of meer bewust geheimgehouden. Inmiddels is zij nauwelijks nog te herkennen. De foto die haar echtgenoot echter onlangs op hun zestiende huwelijksverjaardag op social media plaatste, bracht een grote schok teweeg. en vrouw die ze ongetwijfeld weer snel hoopt te zijn.”


“Het was het moment dat PC, zoals de Prins zichzelf ook noemt, voor het eerst met de buitenwereld deelde hoe het met zijn vrouw gaat. Op de foto loopt Anita met haar kinderen Emma (14) en Pieter (12) met op de achtergrond Paleis Het Loo, waar haar echtgenoot in zijn prille jaren nog woonde. Het was de plek waar ze op 25 augustus 2005 hun jawoord gaven.”

Bekend is dat prinses Anita in 2001 in de Verenigde Staten een operatie heeft ondergaan vanwege een spontaan lek van hersenvocht (liquor) in haar rug. De operatie in het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles was complex en moest worden verricht door een arts die hierin gespecialiseerd is.

(Beeld: Twitter prins Pieter-Christiaan)

In 2014 zei prinses Anita dat mensen haar niet meer op hoge hakken zouden zien rondlopen. “Met hoge hakken doe je me niet echt een plezier, na zo’n rugoperatie”, vertelt ze in een interview met het blad Royalty.

De prinses vertelde in het gesprek ook dat ze het medeleven en de steun die ze van veel mensen kreeg als iets heel prettigs heeft ervaren. “Dat was heel fijn. Het was wel moeilijk om me over te geven aan de zorg van anderen. Ik ben iemand die liever zelf zorgt.”Volgens Privé is ze sindsdien stukje bij beetje meer uit beeld verdwenen, totdat nu volgens het weekblad  ineens de schokkende foto te zien is. “Is het een teken dat ze aan de betere hand is? Hofinsiders hopen het. Ze zien het als een goed teken dat de Prins onlangs eindelijk bouwplannen heeft ingediend voor een woonboerderij. Het is al jaren de bedoeling dat hij daar net als broer Floris gaat wonen. De gezondheid van zijn vrouw had echter prioriteit,” besluit Privé hoopvol.

Het hele verhaal over de ziekte van prinses Anita leest u deze week in weekblad Privé