Maxime Meiland sluit monciel.nl, de site waar zij haar ‘zelf ontworpen’ kledinglijn (die ze van AliExpress had gehaald) verkocht

0

Maxime Meilands site monciel.nl, waar ze ‘zelf ontworpen’ kleding op verkocht is definitief gesloten. Tot voor kort was de hele collectie nog te koop met 70% korting uit. Zo ongeveer tegen de prijzen waar Maxime’s haar kleding op het Chinese AliExpress voor had gekocht. Maar nu is het mode-avontuur van Maxime dus definitief voorbij.

Maxime Meiland, de dochter van Erica en Martien, lanceerde bijna een jaar geleden, eind juni 2020, haar nieuwe kledinglijn. Al voor de lancering   ging het gerucht dat Maxime haar zelf ontworpen tops, blazers en jurken van AliExpress had gehaald. En dat bleek waar.


“Kleding is altijd al een passie geweest. Ik heb de opleiding Mode en Handel gevolgd in Haarlem waarna het verlangen naar een eigen kledinglijn alleen maar groeide”, liet ze weten in het persbericht over de lancering van haar kledinglijn Monciel.

“In de jaren dat ik in Frankrijk woon heeft de klassieke Franse mode mij geïnspireerd onder andere tot chateau waardige items. De collectie heb ik ontworpen/geselecteerd naar items en vormen die ik zelf mis op de huidige markt. Omdat de items verschillende stijlen bevatten is er voor ieder wat wils.”


Bij de aankondiging van Maxime’s kledinglijn, eind april 2020, kwam er direct kritiek en werd gesuggereerd dat ze de kledingstukken niet zelf had ontworpen. De kledingstukken die te zien waren in haar eigen online realityserie Wat wil Maxime? bleken regelrecht van de Chinese webwinkel AliExpress te komen.

Onder andere de hartjestrui, de groene blazer en het roze jurkje die ze voor het eerst liet zien in haar webserie Wat wil Maxime? waren gewoon, en goedkoper, te bestellen via de populaire Chinese site AliExpress. Ook het tasje dat ze liet zien was daar te koop.

RTL Boulevard ontdekte het bedrog toen het afbeeldingen van de kleding van Maxime door de zoekmachine van AliExpress haalde op zoek naar vergelijkbare items. Maar in plaats van kleding die lijkt op de ontwerpen van Maxime, kwamen de ontwerpen zelf tevoorschijn op de Chinese webwinkel.

Maxime’s Estelle jurk, Hearted sweater en Gia blazer kon je voor een fractie van Maxime’s prijs op AliExpress kopen. De felroze Estelle jurk ging voor 149 euro over Maxime’s digitale toonbank, terwijl je het in de Chinese webwinkel voor 39 euro op de kop tikt.

In april, na de kritiek van jatwerk, zei Maxime dat ze sommige stoffen zelf ontwierp en gaf ze het volgende statement aan RTL Boulevard. “In mijn collectie gebruik ik stoffen uit China. Sommige stoffen heb ik zelf ontworpen, andere stoffen hebben een patroon dat gemaakt is door de fabriek daar. Ik laat mij inspireren door alles in mijn omgeving. Van het leven op het chateau, tot toffe outfits die ik zie op straat. Mijn ambitie is om een collectie samen te stellen waarin ik mijzelf zie en waar ik de Nederlandse vrouw een plezier mee hoop te doen.”

Die Nederlandse vrouw was een andere mening toegedaan en kocht de ontwerpen niet. Nu is monciel.nl definitief gesloten.Share.