Oranje-vedette Steven Bergwijn (22) scoort: twee kinderen bij twee vrouwen in negen maanden

0

Beeld Steven Bergwijn: Tottenham Hotspurs Inzet Chloe (boven) en Sem (onder) Facebook.

Op 12 april 2020 werd Oranje-international en oud speler van PSV Steven Bergwijn (22) vader. Hij en zijn een jaar jongere vriendin Chloe Jay Lois noemden de kleine spruit Saint Stevie Isai. Maar nog geen maand later ontdekte vriendin Chloe Jay Lois tot haar verbijstering dat er nóg een vrouw in verwachting bleek te zijn van haar voetballer. De Brabantse Sem Smit (25), de dochter van een vermogende dakdekkersfamilie uit Best. Zij hoopte eind 2020, begin 2021, het kind van Bergwijn, met wie zij inmiddels samenwoont in Londen, te baren.


Chloé en Steven waren sinds 2016 samen en de afgelopen jaren staken ze bepaald niet onder stoelen of banken hoe verliefd ze waren. De stervoetballer en de danseres/model/influencer lieten dat uitbundig zien op Instagram en in YouTube-vlogs.

Maar inmiddels zijn op de social media accounts van Steven en Chloe verwijzingen naar hun relatie verwijderd. ‘Je hoeft niet altijd jouw kant van het verhaal te vertellen. Dat komt met de tijd wel,’ schreef Chloe in een laatste bericht verwijzend naar Steven. Steven is namelijk bij haar en hun kleine spuit vertrokken en woont nu met zijn zwangere Sem in Londen waar hij bij Tottenham Hotspur zijn miljoenen als voetballer verdient.


Vanuit Londen zegt Sem deze week in weekblad Privé, dat het meer dan opmerkelijke verhaal brengt: ‘Stevens oude relatie is over en wij wonen nu samen in Londen. Voor hem en deze nieuwe woonplek heb ik mijn nagel- en haarsalon aan huis op een laag pitje gezet. Ik probeer hier een mooi nieuw leven op te bouwen. Ik snap dat iedereen zich met ons en het kindje bemoeit, maar Steven en ik kunnen de stress die daarmee gepaard gaat momenteel niet gebruiken.”

Op de feestelijke babyshower, afgelopen februari, straalde Chloe, maar hield Steven Bergwijn zich al op de achtergrond… (Beeld: Facebook Chloe)

“Iedereen zal er vast iets van vinden, maar Chloé en hij waren al lang uit elkaar. Ik wil gewoon in alle rust zwanger kunnen zijn. Ik kan me voorstellen dat deze situatie voor Chloé niet leuk is, daarom praat ik er maar niet al te veel over.’

De baby wordt in januari verwacht, maar het stel hoopt stiekem op een kerstkindje. Halfbroertje Saint Stevie Isai in Nederland zal dan zo’n acht maanden oud zijn.

Dat Steven Bergwijn in negen maanden tijd twee keer vader wordt bij twee verschillende vrouwen lijkt erg op het verhaal van, ook al ex-PSV’er Jetro Willems, die na een avondje stappen in het Rotterdamse ene Jacira bezwangerde, wat oktober 2016 resulteerde in de geboorte van dochtertje Zaya. Een half jaar later, op 14 april, beviel de min of meer vaste vriendin van de PSV-voetballer, Samantha, van zoontje Zion.Maar het kan nog gekker: In Engeland presteerde Burundees Saido Berahino (27) het als speler van Stoke City een bijzondere hattrick buiten het veld te scoren door in zes weken tijd maar liefst drie keer vader te worden bij drie verschillende vrouwen…