Ex prinses Margarita veegt vloer aan met KONINGIN MAXIMA en PRINSES BEATRIX

0

(Beeld: CP)

De ex-man van prinses Margarita, Edwin de Roy van Zuydewijn, heeft op televisie in het programma Ongehoord Nederland snoeihard uitgehaald naar koningin Maxima en prinses Beatrix.


“Trix was niet alleen een slechte koningin, maar ook een slecht mens”, zo begint zijn verhaal over Beatrix.  “Ze heeft vreselijke dingen gedaan, echt vreselijk. (…) Als u weet wat Trix met haar eigen familie en leden van die familie heeft gedaan… Daar ben ik dichtbij geweest, met Margarita. Wat daar achter de schermen gebeurde, daar lusten de honden echt geen brood van.”

Waar Edwin op doelt? “Woede-uitbarstingen, het proberen een huwelijk te saboteren door onze bisschop op het paleis uit te nodigen. Allemaal in opdracht van pappie (wijlen prins Bernhard, red). Die vrouw is rücksichtslos geweest in het bemachtigen van de troon in 1978 en 1979. Juliana heeft daar ontstellend onder geleden. Die vrouw is gestript van haar geld, haar juwelen en haar vrienden. Van alles.”


Maar ook koning  Máxima wordt onder vuur genomen door De Roy van Zuydewijn. “We hadden partij op ’t Loo”, vertelde Edwin. “Toen was er in de media veel aan de gang over Máxima’s vader. Ze zat bij ons aan tafel. Ze zei lachend, acterend: ‘Nou, het is toch echt ongelooflijk wat mijn vader in de media allemaal te verduren krijgt. Wat ze allemaal schrijven’. Margarita en ik keken elkaar aan. Ik dacht: ik zeg niks. Maar dat hoefde ook niet, want Margarita haalde vol uit.”

Volgens Edwin vroeg Margarita aan Máxima hoe ze dat durfde te zeggen. “Met mij erbij, die elke dag werd afgeslacht in de media. In opdracht van leden van de koninklijke familie nota bene”, zegt Edwin. Máxima zou behoorlijk geschrokken zijn van de reactie van Margarita. “Ze schrok zich een hoedje.”