Concert LENNY KUHR verstoord door pro-Palestijnse activisten: ‘Riepen dat ze een moordenaar is’

0

(Beeld: CP)

Pro-Palestijnse activisten hebben zondagmiddag een concert van Lenny Kuhr in Theater De Leest in Waalwijk verstoord. De 74-jarige zangeres uit Eindhoven heeft aangifte gedaan. ‘Lenny en haar band zijn zich rot geschrokken’, zegt de directeur van het theater. Zowel Kuhr als haar in de zaal aanwezige man Rob Frank zijn joods. De zangeres reisde eind vorig jaar nog naar Israël. Haar kleinzoon, die in het Israëlische leger zit, was gewond geraakt bij een Hamas-aanval.


Vier mensen klommen zondagmiddag het podium op en riepen pro-Palestijnse leuzen als ‘from the river to the sea, Palestine will be free’. Medewerkers van het theater hebben de activisten de zaal uitgezet. De politie heeft geen verdachten aangehouden. “De groep had netjes een kaartje gekocht, tien stuks in totaal. Maar veel van die plekken bleven leeg. Tijdens de eerste helft van de voorstelling stonden die vier mensen ineens op, en begonnen te roepen. Ze strooiden ook met flyers en scholden Lenny Kuhr uit,” zegt theaterdirecteur Sander Knopper tegen de PZC. Op de folders leuzen ‘voor de Palestijnse zaak’.

Volgens Lenny’s man Rob Frank was er vooral sprake van verbaal geweld. “Zo kun je dat wel noemen, als mensen mensen beginnen te roepen over genocide en dat je een moordenaar bent. En dat middenin een concert dat juist gericht is op harmonie.” Een van de vier mensen die het concert verstoorden was volgens Frank, zo zegt hij in de krant, een jonge moslima: “Met een van haat vertrokken gezicht. Ik heb buiten nog geprobeerd met haar en de anderen te praten, maar het enige wat ze deden was schreeuwen. Ik had niet het idee dat ze luisterden als ik iets zei.”


De voorstelling kon na het protest wel worden afgemaakt. Tijdens het tweede deel het concert bleef het rustig in de zaal.