BnnVara houdt THEO ‘met de losse handjes’ MAASSEN hand boven het hoofd

0

(Beeld: CP/BNNVARA/Sanne Peper/weekblad Privé)

BnnVara houdt THEO ‘met de losse handjes’ MAASSEN de hand boven het hoofd. Maassen, die momenteel stevig onder vuur ligt vanwege beschuldigingen van huiselijk geweld, is vanaf 3 mei wekelijks te zien in zijn nieuwe programma Der Theo op NPO1.


In Der Theo gaat Maassen op zijn eigen manier op zoek naar de verschillen tussen de Nederlandse en Duitse cultuur. Volgens de omroep wordt er in samenwerking met producent BlazHoffski al twee jaar gewerkt aan een serie waarin Theo Maassen met humor en nieuwsgierigheid op ontdekking gaat waarom onze oosterburen op sommige gebieden uitblinken  ten opzichte van ons land. De omroep zendt het programma uit in aanloop naar het EK voetbal 2024, dat plaatsvindt in Duitsland.

De 57-jarige Theo Maassen ligt sinds eind vorige maand onder vuur, nadat hij in weekblad Privé door verschillende vrouwen werd beschuldigd van huiselijk geweld. Zo zou de presentator zijn vrouw een gebroken neus hebben geslagen. Na twee weken complete radiostilte kwamen Maassen, zijn vrouw, zijn zus en tevens manager, en een ex-vriendin met een ontkennende verklaring naar aanleiding van de Privé-onthullingen. BnnVara wil niet ingaan op het privéleven van hun kersverse presentator, maar bevestigt tegen De Telegraaf dat Der Theo op het scherm komt .


Omroep VPRO heeft eerder onderzoek gedaan naar mogelijk huiselijk geweld door Theo Maassen. Zij zagen hierna geen reden om de cabaretier het prestigieuze interviewprogramma Zomergasten deze zomer niet te laten presenteren.