Pagina titel ...

Vrouw Danny zet stervenshuis Johan Cruijff van 14 X 14 meter in Barcelona te koop voor 5,3 miljoen euro

0
De villa in Barcelona, waar Johan Cruijff sinds 1991 woonde is te koop gezet door zijn weduwe Danny. De vrouw van de in april vorig jaar overleden voetballegende verlaat de Catalaanse hoofdstad om weer in Nederland te gaan wonen. Danny zoekt een koper voor het huis van ‘el flaco’ die de symbolische waarde van de villa goed kunnen schatten.

Het huis ligt in de wijk la Bonanova. De wijk Bonanova ligt in Sarrià-Sant Gervasi. Hier woont de happy few van Barcelona. Het is het district van de stad met het hoogste inkomen en dus ook met de duurste huizen. Eind vorige eeuw bouwden welgestelde families hier al hun statige villa’s buiten de drukte van de stad en dichtbij de bergen. Dichtbij zijn er veel parken, internationale scholen en privé-klinieken.

Volgens de Spaanse website Diariogol.com is Danny op zoek naar kopers die de symbolische waarde van het huis waar ‘el flaco’ ruim twintig jaar woonde, op waarde kunnen schatten.

Het witte huis van Cruijff is perfect vierkant en meet 14 bij 14 vierkante meter. Cruijff kocht zijn huis toen de markt nog niet oververhit was en de prijs nog niet een tiende van wat het huis nu moet opbrengen.

De in neoklassieke stijl opgetrokken villa heeft drie verdiepingen en een woonoppervlak van 574 vierkante meter. De tuin meet nog eens 469 vierkante meter. Er zijn 9 kamers en 7 badkamers. Bij het huis horen ook vier parkeerplaatsen. Toen Cruijff er in 1991 introk werd de woning flink gerenoveerd. De makelaar benadrukt dan ook de goede staat waarin de woning zich bevindt.

In 2012 kwam het huis in het nieuws nadat inbrekers er toesloegen. De dieven zouden onder meer gewonnen voetbalbekers en gouden horloges met een totale waarde van zo’n half miljoen euro hebben meegenomen.

Op de bruiloft van ploeggenoot Piet Keizer, op 13 juni 1967, ontmoette Cruijff zijn vrouw Danny Coster. Ze kregen verkering en op 2 december 1968 traden ze in het huwelijk. Ze kregen drie kinderen.

.

Comments are closed.