PRINSES MARGARITA over ex Edwin de Roy van Zuydewijn: ‘Hij moet gewoon gaan werken en niet steeds maar jammeren’

0

Een ongelukkig huwelijk met de nog steeds altijd provocerende Edwin de Roy van Zuydewijn kostte prinses Margarita de Bourbon de Parme jaren aan levensvreugde, maar de prinses concludeert: “Hij moet gewoon gaan werken en niet steeds maar jammeren. Dat is zó zonde. Ik was ook ongelukkig, maar ben dat toch ook niet gebleven?”

Prinses Margarita de Bourbon de Parme, oudste dochter van prinses Irene was 2½ jaar samen met Edwin de Roy van Zuydewijn. Een verbintenis met een heel lange nasleep, omdat De Roy van Zuiydewijn via de rechter  probeerde Margarita alimentatie laten betalen.


In De Telegraaf zegt de prinses daar vandaag over: “Ik spreek mijn ex alleen nog maar bij de rechtbank als hij weer met een proces begint. Hij heeft van alles geprobeerd om aan geld te komen, maar niet één keer met positief resultaat.”

Margarita zegt tegen de krant dat de  gerechtelijke acties van haar ex haar helemaal niets doen. “Ik heb er geen last van hè, het is niet mijn probleem. Hij moet gewoon gaan werken en niet steeds maar jammeren. Dat is zó zonde. Ik was ook ongelukkig, maar ben dat toch ook niet gebleven? Ik heb een leuk leven opgebouwd, ben dol op mijn man (jurist Tjalling ten Cate, red.) en kinderen. Alles is mooi. Waarom zet hij zijn leven stop en blijft hij alleen maar in het verleden hangen?”


Achteraf bezien is Margarita Edwin zelfs dankbaar dat hij haar het leven zo moeilijk heeft gemaakt. “Ik denk weleens: eigenlijk heeft hij me een dienst bewezen. Hij zal het vast niet leuk vinden dat ik dit zeg. Door het me de eerste paar jaar ontzettend moeilijk te maken, heb ik steeds in de spiegel moeten kijken om er achter te komen: klopt het wel wat hij allemaal zegt? Néé dus. Met andere woorden: hij heeft zijn problemen op mij geprojecteerd. Ik heb me psychologisch door al die rottigheid heen moeten werken, of ik wilde of niet. Op een gegeven moment kon ik het gewoon loslaten.”