BINNENKIJKEN in het STERVENSHUIS van JOHAN CRUIJFF dat voor 5.3 miljoen onverkoopbaar lijkt

0
Danny Cruyff, de weduwe van de vorig jaar maart overleden voetballegende Johan Cruyff zette afgelopen februari de villa in Barcelona, die zij samen met Johan kocht in 1991, te koop voor 5.3 miljoen euro. De weduwe zou op zoek zijn naar een koper die de symbolische waarde van de villa op zijn waarde zou weten te schatten. In gewoon Nederlands: de villa diende een prijs boven de marktwaarde op te leveren omdat Johan er gewoond had. Maar de voetballer mag dan miljoenen fans gehad hebben een koper heeft zich nog niet aangediend.

Het huis ligt in de wijk la Bonanova. Hier woont de happy few van Barcelona. Het is het district van de stad met het hoogste inkomen en dus ook met de duurste huizen. Eind vorige eeuw bouwden welgestelde families hier al hun statige villa’s buiten de drukte van de stad en dichtbij de bergen. Dichtbij zijn er veel parken, internationale scholen en privé-klinieken.


Cruijff kocht zijn huis toen de markt nog niet oververhit was en de prijs nog niet een tiende van wat het huis nu moet opbrengen. Volgens de Spaanse website Diariogol.com is Danny op zoek naar kopers die de symbolische waarde van het huis waar ‘el flaco’ ruim twintig jaar woonde, op waarde kunnen schatten.

De in neoklassieke stijl opgetrokken villa heeft drie verdiepingen en een woonoppervlak van 574 vierkante meter. De tuin meet nog eens 469 vierkante meter. Er zijn 9 kamers en 7 badkamers. Bij het huis horen ook vier parkeerplaatsen. Toen Cruijff er in 1991 introk werd de woning flink gerenoveerd. De makelaar benadrukt dan ook de goede staat waarin de woning zich bevindt.


In 2012 kwam het huis in het nieuws nadat inbrekers er toesloegen. De dieven zouden onder meer gewonnen voetbalbekers en gouden horloges met een totale waarde van zo’n half miljoen euro hebben meegenomen.

Op de bruiloft van ploeggenoot Piet Keizer, op 13 juni 1967, ontmoette Cruijff zijn vrouw Danny Coster. Ze kregen verkering en op 2 december 1968 traden ze in het huwelijk. Ze kregen drie kinderen.

.