Pagina titel ...

BINNENKIJKEN in de villa van 12 miljoen op MALLORCA die nu geveild wordt omdat BORIS BECKER failliet is verklaard

0
Volgens beheerder Tomeo Barceló zijn de foto’s die mogelijk geïnteresseerden om het landgoed te kopen te zien krijgen dan ook geen afspiegeling van de werkelijkheid. “Op dit moment verkeert de villa in verwaarloosde toestand. Overal ligt er rotzooi.”
Voormalig tenniskampioen Boris Becker is failliet. De rechter weigerde Becker 28 dagen uitstel die de Duitser de tijd had moeten geven om zes miljoen euro bij elkaar te krijgen door zijn villa op Mallorca te verkopen. Maar dat zag de rechter niet zitten. Die villa staat namelijk al jaren te koop voor 12 miljoen, maar er komt maar geen koper. Dus het optrekje zal nu geveild worden. EVEN BINNENKIJKEN VOOR U EEN BOD DOET?

Volgens de advocaten was Becker een deal overeengekomen waarmee hij zijn schulden kon aflossen. De schuldeisers geloofden er niets van omdat er geen enkel geloofwaardig bewijs dat Becker het geld daadwerkelijk bij elkaar zou krijgen. De jury bestempelde de flamboyante Duitser als ‘een man die zijn hoofd in het zand steekt.’ Zijn eigen advocaat zei zelfs dat Becker ‘geen wijze man is als het op financiën aankomt.’

Een landgoed op Mallorca: het zal voor velen klinken als een droom, maar voor Boris Becker is het inmiddels een nachtmerrie. De afgelopen twee jaar dreigde het al twee keer geveild te worden omdat de voormalig tennisster zijn rekeningen niet meer kon betalen.

Zijn landgoed, gedoopt Son Coll, 25000 vierkante meter groot en ligt in het noordwesten van Mallorca dichtbij het historische dorp Arte. Het staat al ajren in de verkoop voor € 12.500.000. In 2014 dreigde het geveild teworden voor vijf miljoen euro, maar nog geen 24 uur voor de veiling van het landgoed zou beginnen betaalde Becker de openstaande rekening van € 550.000 van het aannemersbedrijf Melchor Mascaro die renovatiewerk had uitgevoerd, maar nooit werd betaald.

In 2012 voorkwam Becker ook al eens de veiling van zijn landgoed. Ook toen betaalde hij op het laatste nippertje de vordering van in totaal €285.000 van zijn tuinman, die jarenlang niet betaald werd en uiteindelijk naar de rechter stapte.

De finca, Spaans voor landgoed, hangt Becker al jaren als een molensteen om de nek. Hij kocht het landgoed in 1997 voor omgerekend € 500.000 en liet een villa met een vloeroppervlak van 2900 vierkante meter op het terrein zetten, maar de voormalig Wimbledon-kampioen kwam met regelmaat in botsing met de lokale autoriteiten op het eiland.


Er was gesteggel over bouwvergunningen, een illegaal basketbalveld moest worden afgebroken en naarmate de jaren vorderden kon Becker steeds vaker zijn rekeningen niet betalen. In 2007 zette hij zijn landgoed te koop voor € 15.000.000, maar geen koper meldde zich.

Becker zelf is al tijden niet meer gesignaleerd op Mallorca. Hij stelde in 2012 een beheerder aan, maar die klaagde al snel op zijn Facebook pagina dat hij een salarisachterstand van € 100.000 had en ook geen geld meer om de dieren van Becker, die hij houdt op zijn landgoed, te voederen.

Die beheerder, Tomeo Barceló, vertelde ook ‘dat Becker zich al een jaar niet heeft laten zien’ en dat zijn Nederlandse vrouw Sharlely Kerssenberg bij hun laatste bezoek alles wat ze maar mee konden nemen hebben meegenomen. “Tot de alcohol aan toe.”

Volgens beheerder Tomeo Barceló zijn de foto’s die mogelijk geïnteresseerden om het landgoed te kopen te zien krijgen dan ook geen afspiegeling van de werkelijkheid. “Op dit moment verkeert de villa in verwaarloosde toestand. Overal ligt er rotzooi.” Of Facebook schreef de beheerder aan Becker: “Het breekt mijn hart om mijn vrouw ‘s nachts te horen huilen, omdat we niet weten hoe rond te komen en we niet langer bij familie kunnen blijven bedelen om geld. En dat terwijl U alleen maar feest viert en op rode lopers verschijnt.”

Wie geïnteresseerd is om het landgoed te kopen: de villa zelf heeft 3 slaapkamers met badkamers en suite, een grote -200 vierkante meter-woonkamer, een tv-kamer, keuken met eethoek, bodega en een wasruimte. De masterbedroom heeft een eigen badkamer met Turks stoombad faciliteiten.

Bij de villa een poolhouse in Marokkaanse stijl, een 30 meter zwembad, een sauna, een stoombad, een fitnessruimte en een kleedkamer.

Op het terrein is ook een landplaats voor helikopters en er zijn maar liefst zes, dubbele, garages. De tennisbaan heeft een ‘Rebound Ace-ondergrond’ die ook gebruikt wordt als speelveld op de ‘Australian Open’. Liefhebbers van paardrijden kunnen ook aan hun trekken komen. Op de finca zijn stallen, die ruimte bieden aan zes paarden.

Enkele honderden meters van de villa zijn nog drie gastenverblijven. Voor de gasten is er ook een eigen een zwembad, maar dat is nog niet afgebouwd…

De voormalige tenniskampioen werkt tegenwoordig als commentator. In 1985 verbaasde hij de wereld door op 17-jarige leeftijd Wimbledon te winnen. In totaal won hij zes Grand Slams. Daarna kwam hij vooral vanwege zijn woelige privéleven in het nieuws.

Deals geselecteerd uit het aanbod van: Vakantiediscounter - Tui - D-Reizen - Corendon - Sunweb - Prijsvrij - Suntip - Stip Reizen & Cruises Share.

Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();