BINNENKIJKEN in de villa van 12 miljoen op MALLORCA die BORIS BECKER nu 2.5 jaar cel oplevert

0
(BEELD: CP)
Volgens beheerder Tomeo Barceló zijn de foto’s die mogelijk geïnteresseerden om het landgoed te kopen te zien krijgen dan ook geen afspiegeling van de werkelijkheid. “Op dit moment verkeert de villa in verwaarloosde toestand. Overal ligt er rotzooi.”
Voormalig tennisser Boris Becker is door een Londense rechtbank tot 2,5 jaar cel veroordeeld vanwege faillissementsfraude, waarvan de helft voorwaardelijk. Becker werd op 21 juni 2017 failliet verklaard vanwege een onbetaalde lening van meer dan 3 miljoen pond op zijn landgoed in het Spaanse Mallorca. EVEN BINNENKIJKEN BIJ BORIS BECKER?

Becker – drievoudig winnaar van Wimbledon – ging in 2017 failliet vanwege een onbetaalde lening van meer dan 3 miljoen pond (ongeveer 3,6 miljoen euro) op zijn landgoed op het Spaanse Mallorca. In totaal had hij bijna 50 miljoen pond (zo’n 60 miljoen euro) aan schulden. De Duitser hield vervolgens miljoenen aan inkomsten achter voor zijn curator, die hij openbaar had moeten maken.


Een landgoed op Mallorca: het zal voor velen klinken als een droom, maar voor Boris Becker is het inmiddels een nachtmerrie. Het landgoed, door Becker gedoopt Son Coll, is 25000 vierkante meter groot en ligt in het noordwesten van Mallorca dichtbij het historische dorp Arte. Het stond al jaren in de verkoop voor € 12.500.000. In 2014 dreigde het geveild te worden voor vijf miljoen euro, maar nog geen 24 uur voor de veiling van het landgoed zou beginnen betaalde Becker de openstaande rekening van € 550.000 van het aannemersbedrijf Melchor Mascaro die renovatiewerk had uitgevoerd, maar nooit werd betaald.

In 2012 voorkwam Becker ook al eens de veiling van zijn landgoed. Ook toen betaalde hij op het laatste nippertje de vordering van in totaal €285.000 van zijn tuinman, die jarenlang niet betaald werd en uiteindelijk naar de rechter stapte.


Becker kocht het landgoed in 1997 voor omgerekend € 500.000 en liet een villa met een vloeroppervlak van 2900 vierkante meter op het terrein zetten, maar de voormalig Wimbledon-kampioen kwam met regelmaat in botsing met de lokale autoriteiten op het eiland.

Er was gesteggel over bouwvergunningen, een illegaal basketbalveld moest worden afgebroken en naarmate de jaren vorderden kon Becker steeds vaker zijn rekeningen niet betalen. In 2007 zette hij zijn landgoed al eens te koop voor € 15.000.000, maar geen koper meldde zich.

De villa zelf heeft 3 slaapkamers met badkamers en suite, een grote -200 vierkante meter-woonkamer, een tv-kamer, keuken met eethoek, bodega en een wasruimte. De masterbedroom heeft een eigen badkamer met Turks stoombad faciliteiten. Bij de villa een poolhouse in Marokkaanse stijl, een 30 meter zwembad, een sauna, een stoombad, een fitnessruimte en een kleedkamer.

Op het terrein is ook een landplaats voor helikopters en er zijn maar liefst zes, dubbele, garages. De tennisbaan heeft een ‘Rebound Ace-ondergrond’ die ook gebruikt wordt als speelveld op de ‘Australian Open’. Liefhebbers van paardrijden kunnen ook aan hun trekken komen. Op de finca zijn stallen, die ruimte bieden aan zes paarden.

Enkele honderden meters van de villa zijn nog drie gastenverblijven. Voor de gasten is er ook een eigen een zwembad, maar dat is nog niet afgebouwd…De voormalige tenniskampioen werkt tegenwoordig als commentator. In 1985 verbaasde hij de wereld door op 17-jarige leeftijd Wimbledon te winnen. In totaal won hij zes Grand Slams. Daarna kwam hij vooral vanwege zijn woelige privéleven in het nieuws.