TANJA JESS: ‘Heb liever kerel die vreemdgaat dan iemand die me niet respecteert of begrijpt’

0

(Beeld: Instagram Tanja Jess)

Het 21-jarige huwelijk van Tanja Jess en Charly Luske lijkt gered. Het kwam in zwaar weer toen er eind maart seksueel getinte appjes uitlekten die Charly naar een andere vrouw stuurde. “Ik heb liever een kerel die een keertje vreemdgaat, maar met wie ik een fantastisch leven heb, dan iemand die altijd trouw is, maar me niet respecteert of niet begrijpt.”


In april, toen de geruchten over relatieproblemen en vreemdgaan speelden, liet Tanja  weten aan de kant van haar man te staan. Op Instagram verklaarde ze: ‘Wij zijn al ruim 21 jaar samen, dus ik ben op de hoogte van Charly’s extreem onveilige jeugd en ken zijn demonen en issues.’ Ze verlaat hem daarom niet zomaar: ‘Als je van iemand houdt, laat je die niet zomaar vallen, ook of juist niet als die beschadigd en/of ziek is.’

En nu zegt Tanja Jess in Beau Monde: “Als je honderd jaar samen bent, gooi je niet zomaar de handdoek in de ring.” Hoe de toekomst er precies uit gaat zien, weet ze niet: “Wat ik wel weet, is dat we sowieso een team blijven en in verbinding met elkaar blijven. Onze basis is heel sterk en er is nog steeds heel veel liefde tussen ons. Wij vinden onze weg wel. Of dat helemaal volgens de tradities is, of zoals andere mensen dat doen, is nog niet duidelijk.”


“Het fysieke is maar één aspect van een relatie. Er zijn nog zoveel andere componenten. Ik heb liever een kerel die een keertje vreemdgaat, maar met wie ik een fantastisch leven heb, dan iemand die altijd trouw is, maar me niet respecteert of niet begrijpt.”

In het interview met Beau Monde vertelt Tanja ook dat de huwelijksproblemen niet het enige is dat ze de afgelopen tijd op haar bordje kreeg: “Door de pandemie viel er veel werk weg. Ik heb twee ernstig zieke vaders, mijn vader én mijn stiefvader hebben een vorm van uitgezaaide kanker. Een van mijn beste vriendinnen (Chimène van Oosterhout, red.) kreeg voor de derde keer borstkanker en moest het hele chemotraject door.”

En ook dat is nog niet alles: “Ons oudste kind is in transitie. Ze werd geboren in een jongenslichaam, maar blijkt een meisje te zijn en gaat sinds een tijdje als Alice door het leven. En die overgang waar je als 50+-vrouw mee te maken krijgt, helpt ook niet mee.”