PETER GILLIS verkoopt al zijn vakantieparken

0

Peter Gillis is dicht bij deal over verkoop van al zijn parken. Gillis is in gesprek met een partij die al zijn elf parken over wil nemen. Een akkoord zou dichtbij zijn. Het bedrijf van het Massa is Kassa-gezicht verkeert al maanden in zwaar weer. Eerst was er de sluiting van park Prinsenmeer in Ommel en er dreigt sluiting van meerdere parken van Gillis. Uit een onderzoek door de gemeente Ommel bleek dat er een groot risico bestaat dat Gillis het park gebruikt voor criminele activiteiten.

Een overname zou een oplossing voor al deze problemen kunnen zijn. Volgens betrouwbare bronnen van Omroep Brabant voert Gillis daarover gesprekken met een partij die alle elf parken in één keer over zou willen nemen. Onder de nieuwe eigenaar zouden de parken weer open kunnen.


Omdat de gemeentes onderzoek doen naar Peter Gillis zélf, kan een nieuwe exploitant in principe wél vergunningen krijgen. In de nieuwe situatie zou, zo weet Omroep Brabant, de Oostappen Groep eigenaar van de grond blijven, die dan verhuurd wordt aan de nieuwe exploitant.

Meerdere bronnen melden Omroep Brabant dat het de Franse kampeerreus Capfun is die de exploitatie van de Gillis-parken wil overnemen. Het bedrijf werkt volgens een vergelijkbare formule als Oostappen van Gills: betaalbare vakanties in eenvoudige caravans en chalets.