Niemand mag weten dat René Le Blanc kinderen heeft (en twee van de drie willen hem niet zien)

0

(Beeld: SBS/Wessel de Groot)

Waarom houdt René Le Blanc, die dankzij het SBS-programma ‘Ik Geloof In Mij’ als de Nederlandse Engelbert Humperdinck flink aan de weg timmert, zijn drie kinderen buiten beeld? Is het omdat twee van de drie kinderen hun vader niet meer willen zien? En waarom zal hij nooit trouwen met grote liefde Jolanda?


‘Wat niet veel mensen weten, is dat we beiden al kinderen hebben. Jolanda heeft een dochter en zelf heb ik drie kinderen,’ zegt Rene Le Blanc in een interview met weekblad Privé. Drie kinderen waarvan Le Blanc er twee niet meer ziet. Geen van de drie was -en zal- te zien zijn in ‘Ik geloof in mij. Dat doet Le Blanc bewust.

‘Ik maak er geen geheim van. Met mijn twee oudsten heb ik geen contact. Mijn jongste is vijftien, Isaura heet ze, die komt om de twee weken logeren. Met kerst wil ze ook graag komen, maar ze neemt geen enkel risico. Ze weet precies wat ze doet, want ze geeft aan dat op school veel corona heerst. Hoe graag ze ook naar ons wil komen, het risico dat ze het virus meeneemt, is groot. We Facetimen vaak en altijd zegt ze: ‘Pap, ik mis je wel heel erg.’ Dat doet mij zo goed. Ik heb haar bewust buiten de serie gelaten. Ze zit in haar examenjaar en dat zou alleen maar afleiden. Eigenlijk als een soort bescherming. Op school weten ze allemaal dat Isaura de dochter van René le Blanc is. Ze laat wel eens filmpjes zien, dat leerlingen If I Tell You aan het zingen zijn op het schoolplein.’


Dat René zijn twee andere kinderen niet meer ziet heeft, zo denkt hij, heeft waarschijnlijk te maken met zijn ex-vrouw.
‘Leuk is anders. Mijn zoon is 29 en mijn andere dochter 23. Het is hun keuze om vrijwel geen contact te hebben met hun vader. Ze weten waar ik woon. Ze zijn van harte welkom. Hoe dit komt, weet ik niet. Misschien heeft het met hun moeder te maken. Ik heb mij erbij neergelegd. Wie weet bellen ze op een dag, omdat ze willen langskomen. De deur staat altijd wagenwijd open.’

Rene Le Blanc (52) vertelt in het interview ook dat hij nooit zal trouwen met zijn grote liefde Jolanda Siemers (57), de vrouw die hij ooit ten huwelijk vroeg op het podium, maar die hem toen een blauwtje liet lopen. is hij biang voor een nieuwe afwijzing? ‘Ik durf het zeker, maar willen we het nog wel? Laatst hadden we het erover, dat het een stunt zou zijn als ik haar in de nieuwe afleveringen van Ik Geloof In Mij opnieuw zal vragen. We hebben er serieus over gesproken, maar we zijn ook wel zo realistisch dat we vinden dat trouwen na elf jaar geluk niet meer zo belangrijk is. Je krijgt een papiertje en doet een ring om. Jolanda redeneert: ‘Als de liefde goed zit, kan het ook zonder papiertje.’ Misschien heb ik haar de vorige keer te vroeg gevraagd. We hadden een slokje op, kenden elkaar pas net en het ging allemaal erg snel.’