Miljoenenjacht: Ontslagen rechterhand John de Mol blijft jagen op onslagvergoeding

0

Voormalig Talpa’s creatief directeur Patrick Scholtze, enkele jaren geleden door John de Mol op straat gezet, wil alsnog een ontslagvergoeding van ruim 1 miljoen euro.

Begin 2019 meldde RTL Z dat Patrick Scholtze was ontslagen. Wat volgde was een lange reeks rechtszaken. Scholtze wist bij de rechter in eerste instantie af te dwingen dat Talpa hem terug in dienst moest nemen, maar werd later lasnog ontslagen. Talpa moest Scholtze vervolgens de man een ontslagvergoeding van ruim 1 miljoen euro, exclusief bonussen, betalen.


Een vonnis dat werd vernietigd. Het gerechtshof in Leeuwarden oordeelde dat Scholtze die vergoeding van 1 miljoen euro moest terugbetalen. Maar De Mols rechterhand liet het daarbij niet zitten. In een deze week gepubliceerd advies van procureur-generaal Frans Langemeijer blijkt dat de op straat gezette creatief directeur tegen de uitspraak van het gerechtshof in cassatie gegaan.

Uit de zogenoemde conclusie blijkt overigens dat de procureur-generaal de Hoge Raad adviseert om het cassatieberoep te verwerpen.