Instagram bant antivaxer Bobby Kennedy Jr, neef president JFK die in 1963 werd neergeschoten

0

Instagram, eigendom van Facebook, heeft account van Robert F.Kennedy Jr, een prominente antivaccinactivist die meer dan 800.000 volgers op het platform had, definitief verwijderd. Een woordvoerder van de dienst zei dat zijn account was verwijderd “omdat hij herhaaldelijk foutieve, achterhaalde claims over het coronavirus of vaccins had gedeeld”. Zijn account op Facebook is nog steeds actief.

Robert F. Kennedy Jr., het neefje van de vermoorde Amerikaanse president John F. Kennedy, postte herhaaldelijk misleidende informatie over covid-19 op zijn Instagram-pagina. Het socialemediaplatform verwijderde daarop zijn account.


Instagram, eigendom van Facebook, maakte de beslissing om de account van Bobby Kennedy Jr. voorgoed te schrappen ‘omdat die herhaaldelijk foutieve, achterhaalde claims over het coronavirus of vaccins publiceerde’.

Kennedy is de zoon van de overleden Amerikaanse senator en presidentskandidaat Robert F. KennedyOp 5 juni 1968, tijdens een campagnebijeenkomst in Hotel Ambassador in Los Angeles voor de presidentsverkiezing van 1968, werd Kennedy neergeschoten. Hij overleed de volgende dag, op 42-jarige leeftijd. Hij is de broer van de beroemde Amerikaanse president JFK die in 1963 werd neergeschoten.


Robert F. Kennedy Jr. zelf is een advocaat, milieuactivist en notoir antivaccinatieactivist of antivaxer.