Twee kleine kleutertjes… Jinek en Derksen doen welles/nietes over haar ‘dat ze Vandaag Inside toch maar mooi van de buis zou hebben gekregen’

0

Eva Jinek (43) en Johan Derksen (73) doen een spelletje welles/nietes over Jineks vermeende opmerking ‘dat ze Vandaag Inside toch maar mooi van de buis zou hebben gekregen’. Het maakte dat Eva genadeloos werd afgeslacht in ‘Vandaag Inside’. Volgens Johan Derksen (73) zou ze een ‘oncollegiaal loeder’ zijn. Die woorden kwamen hard binnen, zo vertelde Jinek bij Beau, waar ze de gewraakte uitlating ontkende. Maar volgens Derksen heeft die wel toegegeven in een telefoongesprek met hem.

Johan beweerde in zijn talkshow dat Eva na haar laatste aflevering van Jinek van het seizoen, een feestje had in de studio en zou hebben gezegd ‘dat ze Vandaag Inside toch maar mooi van de buis zou hebben gekregen’. “Dat soort kreten. Dan denk ik: ja, dan ben je toch een eng mens als je zoiets doet?”, reageerde Johan.


Vrijdagavond doet Eva haar kant van het verhaal in BEAU en vertelt enorm van de uitspraken te zijn geschrokken. “Het ging over iets dat niet waar was, dat is misschien nog het ergste eraan. Dat er werd gezegd dat ik bij het eindfeest van dit programma gedanst zou hebben op het graf van VI… dat ik daar feest om vierde, dat is helemaal niet waar. Als je aangepakt wordt op de dingen die je zegt op tv, dat hoort bij ons werk en dat weet ik ook – en daar sta ik ook achter. Maar dit was helemaal niet waar en ik werd helemaal afgemaakt in die uitzending. Dat heeft me de afgelopen 24 uur wel bezig gehouden.”

Eva vertelde zowel Johan als Wilfred inmiddels te hebben gesproken. Ook zou de persoon die het verhaal de roddel de wereld in heeft geholpen zijn excuses hebben aangeboden. “Ze reageerde allebei heel aardig (…) Nogmaals: als je gepakt wordt op iets wat je gedaan hebt, prima. Maar als iemand iets over je verzint en je wordt daar publieke op afgerekend en je machteloos staat toe te kijken terwijl het niet waar is… Ik vond het ook niet. Ik vind het niet goed dat VI van de buis verdween. Ik vierde daar geen feest, ik heb het niet gezegd.”


Zaak gesloten? Nee, want Derksen vertelde vrijdagavond in Vandaag Inside dat elkaar vrijdagmiddag hebben gebeld. Jinek zat er “erg mee” en “had er vannacht niet van geslapen”, meent Derksen. Maar ze zou “blijkbaar” niet door hebben gehad dat een redactielid van Vandaag Inside op de avond dat ze de uitspraak zou hebben gedaan aanwezig was. “Die hebben we vanmiddag geraadpleegd en die zegt: ze heeft het echt gezegd.”

Jinek kan het zich niet herinneren, stelt Derksen, “maar ze verontschuldigde zich wel een beetje”. Ze zou volgens de presentator aan de telefoon hebben gezegd dat ze “een afterparty” had en “wat gedronken” had. “Dan word ik wat gillerig”, aldus Jinek volgens Derksen.