Nieuwe liefde Samantha ‘Barbie’de Jong, Dave T., haalde het nieuws als de ‘barkrukkengooier’

0

Barbie wijdt een Instagrambericht aan haar jarige vriend Dave, inclusief selfie waarop zij in de camera kijkt en hij haar omhelst. (Beeld: Instagram Samantha de Jong)

Kreeg de aan een overdosis drugs overleden Gelmore negen jaar cel voor een gewelddadige overval waarbij werd geschoten, ook de nieuwe liefde van Samantha ‘Barbie’ de Jong, Dave T., heeft een opmerkelijk verleden. Hij haalde het nieuws als lid van een knokploeg die Hells Angel’s café Excalibur op de Wallen verbouwde. Zijn aandeel in de matpartij leverde hem drie maanden cel op.


Samantha de Jong (31) was kapot van verdriet toen haar vriend Gelmore een maand geleden aan een overdosis overleed, maar dat leed is geleden nu ze in Dave een nieuwe liefde gevonden heeft. De voormalig realityster feliciteerde hem gisteren op haar Instagram met zijn verjaardag. ‘Gefeliciteerd schatje van me, hartje met je 40ste b-day’, schreef ze. Samantha laat weten dat ze van Dave houdt en noemt hem ‘mijn alles’. ‘Schat, samen kunnen wij heel de wereld aan. Dat wij op elkaars pad zijn gekomen had zo moeten zijn. Niemand heeft hier om gevraagd. Jij en ik en fuck de haters!’

Bleek overleden ex-vriend van Samantha ‘Barbie’ de Jong, Gelmore van der Pluijm (30), ook de vader van haar zoontje Angelo, in in 2016 veroordeeld te zijn tot een gevangenisstraf van negen jaar veroordeeld, onder meer voor een gewelddadige overval op broodjeszaak/cafetaria De Smulhoek in het Brabantse Sint Willebrord, eind augustus 2011, ook nieuwe liefde Dave T. heeft een strafblad. De Amsterdamse krant Het Parool noemde Barbie’s nieuwe liefde de ‘barkrukkengooier’.


Dave was een van de zeven mannen die op 31 maart 2013 als knokploeg het aan de Hells Angels ge­lieerde café Excalibur op de Wallen waren binnengestormd om op klanten en het inte­rieur in te slaan. Door met onder andere barkrukken te gooien vernielde de knokploeg een koelkast, flessenhouders, drankflessen, barkrukken en glaswerk. Een man die met een barkruk tegen zijn hoofd was geslagen, lag minuten buiten bewustzijn te schudden op de grond voordat hij in een ambulance kon worden afgevoerd, zo schreef Het Parool.

Het verhaal ging destijds dat een knokploeg van de toen net opgerichte motorclub No Surrender een Hells Angel in elkaar had willen slaan. De rechtbank sprak zes van de zeven vrij, omdat onvoldoende vaststond dat zij in het café zijn geweest of dat zij anderszins een grote rol hebben gespeeld bij de vechtpartij. Alleen van Dave T. stond voor de rechtbank vast dat hij een relevante rol heeft gespeeld in wat zij een gecoördineerde actie noemt. De politie had hem op beelden herkend als een van de mannen die met barkrukken hadden gegooid.

Samantha vertelde recent op haar social media dat de twee elkaar na een lange tijd weer tegen zijn gekomen. ‘Laat anderen maar denken wat ze willen denken. Zolang jij en ik maar gelukkig zijn. Ik heb al genoeg ellende meegemaakt. Het leven gaat door. Het wordt nu tijd om een keer gelukkig te worden.’