BINNENKIJKEN – Gordon na gruwelijke overval nooit meer terug naar zijn huis in Amsterdam-Zuid

0
Het trauma van zijn beroving afgelopen zaterdagavond maakt dat Gordon nooit meer terug wil naar de luxe pied-à-terre in Amsterdam-Zuid. Hij heeft voorlopig teruggetrokken in zijn nu zwaarbewaakte villa in Blaricum, maar de kans dat hij ooit nog een stap zal zetten in het luxe appartement waar hij met de dood bedreigd werd is minimaal.

Zijn appartement in Amsterdam, waar Gordon zich veilig en gelukkig voelde veranderde zaterdagavond in de hel op aarde toen hij daar werd overvallen en urenlang mishandeld. De politie in Amsterdam hield gisteren, donderdag, weliswaar een 23-jarige man aan die mogelijk is betrokken bij de gewelddadige overval die dit weekend op Gordon (52) werd gepleegd, maar dat maakt nog niet dat Gordon nog maar stap over de drempel zal zetten van het appartement waar jij beroofd werd.


Gordon zelf zou de politie op het spoor van de man hebben gezet, omdat hij hem tijdens de overval die twee uur duurde herkende aan zijn stem. De politie kon de verdachte probleemloos arresteren, meldde ‘De Telegraaf’. Volgens de krant kreeg de politie kreeg na onderzoek een woning in de hoofdstad in het vizier, waar een van de verdachten zich zou ophouden. Na een inval kon hij probleemloos worden gearresteerd.

De politie startte direct een groot onderzoek, onder meer op basis van door Gordon verstrekte signalementen en camerabeelden. De politie zegt in een schriftelijke verklaring: “Direct na de feitelijke beroving afgelopen zondag is de recherche een onderzoek begonnen. Hierbij werd zowel tactisch en technisch onderzoek gedaan. Op enig moment wisten de rechercheurs te achterhalen wat de identiteit was van één van de verdachten. Die hebben zij vandaag weten op te sporen en aan te houden. Het onderzoek dat onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam plaatsvindt is nog in volle gang. Meer informatie wordt op dit moment niet verstrekt.”


Gordon zei in een eerste reactie tegen de Telegraaf enorm dankbaar te zijn en zegt dat de politie ’waanzinnig werk’ heeft verricht. “Heel blij dat ze het zo voortvarend hebben aangepakt”, aldus een opgeluchte Gordon, die in therapie is gegaan om de traumatische ervaringen te verwerken.

De arrestatie van de verdachte is ruim vier dagen nadat Gordon zondagnacht in zijn appartement in Amsterdam-Zuid met grof geweld werd beroofd. De recherche is direct na de overval een onderzoek begonnen. De identiteit van één van de verdachten werd al snel achterhaald, waarna hij is opgespoord en aangehouden. Het gerucht gaat dat Gordon een van de twee mannen heeft herkend die betrokken was bij de beroving. Na het bekend worden va de laffe overval gingen er woendag al geruchten dat de daders ‘bekenden’ zouden zijn geweest van de presentator. 

Gordon werd zaterdagnacht in zijn eigen, voor 4000 euro gehuurde, appartement in Amsterdam-Zuid (zie foto’s boven) mishandeld. De presentator werd ook beroofd van pinpas, creditcards en sieraden waaronder een Rolex-horloge. Bij de beroving werd Gordon niet alleen  vastgebonden, kreeg hij een mes op de keel en werd hij ook met de dood bedreigd. “Ik dacht dat ik zou worden vermoord”.

Nadat de indringers waren vertrokken, slaagde Gordon erin zichzelf te bevrijden en in paniek de straat op te rennen om alarm te slaan. Beveiligers van een nabijgelegen museum ontfermden zich over de totaal ontredderde entertainer en waarschuwden hulpdiensten, zo schrijft de Telegraaf.

Gordon vertelde op de website van de krant ’kapot’ te zijn van de gewelddadige actie. “Ik dacht dat ik zou worden vermoord. Het leek een nachtmerrie. Ik ben geslagen, geschopt, vernederd en ze dreigden me dood te steken. Ik was ervan overtuigd dat ik zou worden vermoord. Ik probeerde rustig tegen de daders te praten, maar ze bleven maar tegen me schreeuwen.”Gordon, die afgelopen zaterdag ook te horen kreeg dat hij corona heeft, zegt dat hij ’enorm aangeslagen’ is. “Wie doet iemand zoiets aan?” vraagt hij zich af. Hij wordt sinds zaterdagnacht extra beveiligd en zijn woning ook. De Amsterdamse politie is in de nacht van zaterdag op zondag direct een uitgebreid onderzoek begonnen en heeft ook een signalement van de daders. Ook worden er camerabeelden van de omgeving van de woning bestudeerd en heeft de politie een buurtonderzoek gedaan.

De presentator liet aan De Telegraaf weten ’de komende dagen een beetje bij te komen van deze afschuwelijke ervaring’. Daar krijgt hij ook hulp bij. “Dat je dit moet meemaken in je eigen huis tast je gevoel van veiligheid enorm aan. Het zal tijd kosten dit te verwerken. Ik ben blij dat de politie het heel serieus neemt en diepgaand onderzoek doet. Verder wil ik iedereen danken voor de lieve berichtjes en steunbetuigingen.”

‘Voor het eerst in mijn leven geen woorden’, zegt Gordon tegenover zijn 344.000 volgers op Instagram. “Al dagen huil ik en denk ik: waarom ik? Ik ben aan de rand van de afgrond gebracht, maar ook hier zal ik weer moeten uitkomen. De klap is immens en was mensonterend. Ik geloof dat ik hier nooit meer echt overheen ga komen.”

De zanger is inmiddels aan het bijkomen in zijn villa in Blaricum (binnenkijken?)

Volgens Telegraaf-journalist Wilson Boldewijn, zo laat hij weten via twitter, heeft Gordon mede schuld aan zijn beroving. Het is volgens Wilson buitengewoon onhandig dat BN’ers zo met hun rijkdom te koop lopen. “Weer een BN’er thuis gepakt. De trend is duidelijk. De straat gaat nu naar iedereen waar wat te halen valt. Iets te vaak op Instagram laten zien wat een dikke klok je draagt; niet meer doen.” met die ‘dikke klok” duidt Boldewijn op de geroofde Rolex van Gordon.

Amsterdam wordt al een tijd geteisterd door dieven en overvallers, die het vooral voorzien hebben op eigenaars van dure horloges. In de hoofdstad vonden het afgelopen jaar al meer dan zestig van dit soort berovingen plaats. Ook Gordons goede vriendin Estelle Cruijff werd slachtoffer.

Gordon woont al in sinds 2017 in het appartement in Amsterdam-Zuid. Toen ruilde hij zijn jaar eerder gehuurde appartement in de PC Hooftstraat voor het appartement van Mart, dat maar op een minuutje lopen van zijn koffiezaak ‘Blushing’ ligt en hij huurde voor €4000 per maand.

Voor die huurprijs van €4000 per maand kreeg Gordon nu een driekamerappartement. Op de 115 m2 die dat telt zijn twee die beiden een eigen luxe badkamers hebben. Vanuit de woonkamer heeft Gordon uitzicht op het van Gogh Museum.