Pagina titel ...

BINNENKIJKEN – Na 8 jaar is het Gordon gelukt zijn Blaricumse villa te verkopen

0
Beeld: Funda/Kapelle onroerend goed Laren
Eindelijk! Na de acht jaren dat zijn villa in Blaricum in de verkoop stond is het de makelaar van Gordon gelukt een koper te vinden. Of die ook de gevraagde 2,9 miljoen euro heeft betaald is nog niet bekend, maar lijkt onwaarschijnlijk.

Tegen Gordon zegt Gordon dolblij te zijn dat zijn stulpje is verkocht. De villa van Gordon staat namelijk al jaren te koop. In 2016 en 2013 waagde de zanger ook al een verkooppoging, maar zonder succes.

Midden vorig jaar haalde Gordon zijn Blaricumse villa uit de verkoop, maar het huis keerde in oktober terug op de markt, omdat Gordon besefte dat het stulpje niet te beveiligen is. En een ding wil Gordon absoluut niet: nog een keer een overval meemaken.

Eind september werd Gordon ‘s nachts in zijn appartement in Amsterdam-Zuid overvallen. De indringers zouden hem hebben naakt hebben vastgebonden op een stoel, mishandeld en zijn pinpas, creditcards en sieraden hebben meegenomen. Na de overval op Gordon draaide de geruchtenmachine op volle toeren en was de vraag: waarom werd Gordon naakt vastgebonden en vernederd door de overvallers. Maar ook: waarom wilde de presentator niet vertellen

Gordons vriend en adviseur John van den Heuvel ontkende dat Gordon zijn overvallers zelf binnen heeft gehaald omdat hij een internetdate had. “Er is ook op social media wel gesuggereerd dat het een uit de hand gelopen date of iets zou zijn, dat is absolute onzin.”

In een  interview met De Telegraaf vertelde Gordon dat hij door twee mensen werd vastgebonden en een mes op zijn keel gezet kreeg. naar die tweede overvaller zoekt de politie nog.


De overval maakte dat Gordon ook weg wil uit Blaricum. Die villa zou niet te bewaken zijn. De miljoenenvilla van Gordon (52) stond al meer dan drie jaar te koop, maar niemand die ook maar serieus bod deed op het pandje in Blaricum.

In 2017 was ook al niemand  bereid de door de zanger gevraagde € 2.895.000 te betalen voor zij Blaricumse villa. Anno 2020 hetzelfde verhaal. De villa stond dit jaar al meer dan half jaar te koop met een door Gordon verhoogde vraagprijs van € 3.250.000 k.k. De vraagprijs was overigens precies gelijk aan de in 2005, na de verbouwing, gevestigde hypotheek van 3.250.000 euro op het huis.

In 1999 kocht Gordon de villa voor een bedrag van – omgerekend – €1,2 miljoen. In 2013 probeerde hij het huis te verkopen en vroeg hij een krappe €3 miljoen. Na een jaar haalde hij zijn optrekje alweer uit de verkoop. In 2016 probeerde hij het nogmaals voor een kleine €2,9 miljoen. Weer drie jaar later – en twintig jaar na aankoop – herhaalde hij het kunstje nog maar eens en vroeg €3.250.00. Het resultaat van al die verkooppogingen? Geen koper.

En toch is het best een aardige villa die Gordon heeft. De villa heeft een woonoppervlakte van 429 vierkante meter en telt acht kamers, 2 badkamers, 3 aparte toiletten, 2 ligbaden en 2 douches. Onder het huis is een riant, verwarmd zwembad, gekoppeld aan een ozon zuiveringsinstallatie. Verder is er een bar, een doucheruimte en een aparte wc. Boven u een sterrenhemel met veel licht via de openslaande pui naar een unieke fitness-room met optimale daglichttoetreding. Een prettige, besloten en lichte ruimte. De achtertuin, gelegen op het zuidwesten, is 875 vierkante meter.

Om af te sluiten met Gordon zelf: ‘Hier gaan andere mensen gelukkig worden, dromen en een toekomst opbouwen. Dus met gepaste trots neem ik afscheid van dit icoon in mijn leven om verder te kunnen naar mijn nieuwe bestemming. Ik dank je hartelijk geweldig lief krankzinnig gaaf huis en vergeten zal ik je nooit. Wie wordt de nieuwe eigenaar?’

Die woorden werden dus geschreven in november 2019… Augustus 2020 was het: ‘Mijn mooie huis staat nog steeds te koop’. September 2020: Geen koper en Gordon haalt het huis maar weer uit de verkoop. Oktober 2020: Opnieuw in de verkoop. En nu is de villa dus uiteindelijk verkocht.

BINNENKIJKEN in Gordons appartement in Amsterdamse P.C Hooftstraat (en dat is een stuk kleiner dan zijn villa in Blaricum…)

Share.

Comments are closed.

");pageTracker._trackPageview();