Date, drugs? Waarom werd naakte Gordon twee uur lang, vastgebonden op een stoel, geslagen en geschopt door zijn overvallers?

0

Rovers die slechts uit zouden zijn op de dure Rolex van Gordon, maar als ze eenmaal binnen in de woning van de presentator zijn hem dwingen zich uit te kleden en vervolgens hun naakte slachtoffer op een stoel vastbinden om vervolgens twee uur lang te slaan en te schoppen voor ze vertrekken met de Rolex, andere dure sieraden, zijn telefoon en de inhoud van zijn kluis. Het blijft een raar verhaal. Op internet valt te lezen dat Gordon een internetdate zou hebben gehad die niet goed afliep, maar ook dat een niet betaalde drugsdealer uit de tijd dat Gordon nog verslaafd was een nog openstaande rekening kwam incasseren. Vandaag werd een nmogelijke verdachte gearresteerd. 

Gordon werd tijdens de beroving afgelopen zaterdag, naar zijn eigen zeggen, naakt vastgebonden en er werd een mes op zijn keel gezet door de twee lieden die zijn huis in Amsterdam waren binnengedrongen. Hoe ze binnenkwamen blijft onduidelijk. Misdaadverslaggever John van den Heuvel, die het nieuws over de overval op Gordon naar buiten bracht en Gordon nu bijstaat met advies, zei gisteren RTL Boulevard:  “De politie doet het dringend verzoek om om onderzoeksredenen niet te vertellen wat de werkwijze is geweest en hoe ze in dat appartement terecht zijn gekomen. Dat is daderinformatie en die informatie willen ze liever nog niet naar buiten hebben.”


Op internet circuleren inmiddels verschillende theorieën over de brute overval. Gordon zou zijn overvallers zelf hebben binnengelaten omdat hij een internetdate had. Nog spannender: de overvallers zouden oude kennissen zijn uit de periode dat de presentator nog verslaafd was aan de verdovende middelen. In die theorie zou een nog oude, openstaande, rekening vereffend zijn.

Pas als de daders zijn opgepakt zal duidelijk worden waarom zij Gordon hebben beroofd, maar dat zij alleen uit waren op de Rolex van de zanger lijkt onaannemelijk. Volgens Patty Brard, die contact had met Gordon zouden ze ook veel meer hebben meegenomen dan de Rolex. Brard sprak in Shownieuws over pinpassen, creditcards, de inhoud van een kluis en de al genoemde Rolex. Volgens Brard zou de naakt vastgebonden Gordon ook onder bedreiging de pincodes van zijn passen hebben gegeven.


John van den Heuvel in Bulevard gisteren: “Ik heb hem kort voor de uitzending nog gesproken. Met name dat laatste aspect heeft er volgens hem stevig ingehakt. Je moet je voorstelen dat je twee uur lang in je eigen huis bent vastgehouden, is gekneveld, geslagen, geschopt. Hij heeft een scherp mes op zijn keel gehad, op de grond gelegen en zijn handen waren gebonden.”

“Hij heeft zichzelf kunnen bevrijden en is zo in paniek geraakt dat hij in ontklede toestand uit huis is gerend en de straat op is gegaan om hulp te zoeken. Dan kan ik me voorstellen dat het helemaal traumatisch is als je mensen aanklampt en auto’s tot stilstand probeert te krijgen, die gewoon doorrijden.”

Uiteindelijk werd de compleet naakte Gordon opgevangen door beveiligers van het Van Gogh-museum. “Twee nachtwakers van een museum hebben zich over hem ontfermd en is er een student geweest die hem een jas heeft gegeven om zich af te dekken. De politie is vrij snel ter plekke gekomen.”

Gordon zelf op Facebook: “Een ding vraag ik me wel af, als iemand reddeloos verloren op straat smeekt om de politie te bellen, dat auto’s en fietsers gewoon doorrijden. Ik geloof dat dat mij het meeste heeft gebroken van alles wat ik ooit in mijn leven heb meegemaakt.“