BINNENKIJKEN in Gordons appartement in Amsterdamse P.C Hooftstraat (en dat is een stuk kleiner dan zijn villa in Blaricum die te koop staat…)

0
Zal toch even wennen zijn voor Gordon… Van een riante, nu te koop staande, villa – 429m2 woongenot – met acht kamers in Blaricum naar een appartementje met 100m2 woonruimte en 2 kamers in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat. Je zou zelfs de vraag mogen stellen of Gordon in zijn nieuwe bad past…

“Eindelijk, na zoveel jaren weer terug in mijn eigen Amsterdam! Een heerlijk huis erbij in de leukste straat van Nederland!!! Whoooooheeeeeeeeeee”. Gordon mocht dan begin augustus van de daken schreeuwen hoe blij hij was met zijn nieuwe Amsterdamse optrekje, nu blijkt dat hij er toch aardig wat woongenot voor heeft ingeleverd.


Zijn recent voor €2500 per maand verworven (huur)appartement over twee verdiepingen in de Amsterdamse P.C Hooftstraat is bepaald van een ander kaliber dan zijn huis in Blaricum dat nu te koop staat voor 2.9 miljoen euro (Binnenkijken? Klik!).

Dat huis in Blaricum telt 429 vierkante meter, heeft acht kamers, 2 badkamers, 3 aparte toiletten, 2 ligbaden en 2 douches. Onder het huis is dan nog een riant verwarmd zwembad gekoppeld aan een ozon zuiveringsinstallatie. Verder is er een bar, een doucheruimte en een fitnessroom. En dan was er nog de achtertuin, gelegen op het zuidwesten, van 875 vierkante meter.


Toch een ‘klein’ verschil met het 100m2 grote appartement op de 1e en 2e etage boven een weliswaar dure zaak in echte bling bling. In de lichte woonkamer bevindt zich ook de keuken met kookeiland. Die woonkamer heeft dan wel weer uitzicht op de de duurste winkelstraat van Amsterdam. Gordon ruilt ook zijn grote tuin in Blaricum in een voor een dakterrasje aan de achterzijde.

Op de 2e etage zijn 2 slaapkamers en een badkamer met ligbad, douche, wastafel, 2e toilet wasmachine en droger. Gordons gehele woning is voorzien van houten vloer. Groot voordeel: op loopafstand van veel, dure, winkels maar ook van de Amsterdamse vestiging van Gordon’s coffeeshop Blushing.

Gordon is overigens niet de enige BN’er in de buurt. Naast nu Gordon wonen ook Dries Roelvink, Albert Verlinde en Conny Witteman in de P.C. Hooftstraat. In de directe omgeving hebben Robert ten Brink, Chantal Janzen en Bert Kuizenga een huis.

Volgens de Pagina Privé in de Telegraaf krijgt Gordon in zijn nieuwe straat ook te maken met een boze, bekende, buurvrouw. Hij en Connie Witteman hebben namelijk ruzie sinds Connie samen met Patty Brard en Patricia Paay zou optreden bij een concert voor het ouderenfonds.

Toen de dames er onderling niet uitkwamen en Connie afhaakte noemde Gordon het telefoonnummer van de ex-vrouw van Hans Breukhoven op de televisie en riep tv-kijkend Nederland op Connie eens te bellen; ‘zal ze leuk vinden.’ Vond Connie dus niet….In de jaren ’70 en ’80 woonde Gordon ook in Amsterdam, toen in de wijk Floradorp en verkocht hij ondergoed op de markt.