RODDELPRAAT heeft ‘honderdduizend procent bewijs’ maar gaat bericht over John de Mol toch maar rectificeren (weigeren 10.000 euro aan goed doel over te maken)

0

(Beeld: Roddelpraat)

Roddelpraat gaat het 100.000% ware bericht over John de Mol rectificeren en dus in op de eis van John de Mol. Vrijdag eiste De Mol’s advocaat Peter Plasman een rectificatie van het YouTube-programma waarin werd gezegd dat zij ‘bewijs’ hebben dat de familie De Mol 5000 euro zou hebben betaald aan getuigen in de mishandelingszaak die Shima Kaes tegen haar ex Johnny de Mol heeft aangespannen. Dat is volgens John de Mol niet waar.


Uit een mail van Dennis Schouten aan Plasman blijkt dat zij instemmen met het verwijderen van alle uitspraken uit de uitzending waarin Jan de Roos suggereert dat er vijfduizend euro betaald zou zijn en dat ze op zowel de site van RoddelPraat als op hun Instagramaccount een rectificatie plaatsen. Dat zal voor komende maandag om 17.00 uur gebeuren. De Roddelpraat-mannen stelden eerder ‘honderdduizend procent bewijs’ te hebben voor hun beweringen,

“Ja, het klopt dat wij gaan rectificeren”, zegt Schouten tegen Boulevard. “Dat heeft te maken met drie dingen. Het eerste is dat wij nu al weten dat procederen tegen een miljardair heel lang gaat duren en veel geld gaat kosten. Het tweede is dat als het tot een kort geding komt, we misschien wel mensen in gevaar brengen. En ten derde hebben we nóg een hoger beroep lopen en we willen ook gewoon een programma maken”, zegt Schouten, verwijzend naar een rechtszaak waarin zij met zangeres Famke Louise verwikkeld zijn.


Tegenover RTL Boulevard stelt Plasman daarnaast dat de familie De Mol Roddelpraat gaat voorstellen om 10.000 euro over te maken aan Stichting Het Vergeten Kind. Als het kanaal dit niet doet zou de advocaat een schadevergoedingsprocedure kunnen starten. Schouten geeft aan dat zij niet aan het dit verzoek gaan voldoen. “Als het nou aan een Blijf Van Mijn Lijf Huis was, willen we er nog wel over nadenken, maar dit verzoek vinden wij absurd”, besluit Schouten.