Pfaffs halen villa in Brasschaat na zes jaar uit de verkoop

0
De Pfaffs hebben hun sinds 2009 onverkoopbare villa in Brasschaat, die ook het decor was van de realityserie rond de familie, uit de verkoop gehaald.

Na zes jaar lijken Jean-Marie en Carmen Pfaff de hoop te hebben opgegeven dat zij hun villa in Brasschaat in de huidige staat kunnen verkopen. De villa is door de Pfaffs dan ook per direct uit de verkoop gehaald. Wel wonen er inmiddels mensen in het pand, maar of die de villa nu gehuurd hebben, die moeten bewaken of dat ze het gaan opknappen is onduidelijk.

Opknappen zal zeker noodzakelijk zijn als de Pfaffs de bungalow uit 1979 willen verkopen, want de woning is erg gedateerd. De Pfaffs zelf weigeren openheid van zaken te geven. ‘We hebben onderling afgesproken om daar niets over te zeggen, en we hebben dat ook zo beloofd aan de mensen die er nu wonen. Al was het maar uit respect voor hun privacy,’ zeggen in de Vlaamse media.


Dat de villa in de huidige staat onverkoopbaar blijkt wel uit de steeds meer dalende vraagprijs. Twee miljoen, anderhalf miljoen, een miljoen en afgelopen januari hing er helemaal geen prijskaartje meer aan de te koop staande villa van De Pfaffs. Het was toen wat de gek geeft voor de witte, vrijstaande, villa in Brasschaat

Op het eerste gezicht –en op de foto’s- mag de villa mooi en aantrekkelijk lijken, dat is slechts uiterlijke schijn. De staat van de villa was in 2009 toen De Pfaffs verhuisden al niet optimaal en het feit dat de villa nu al bijna zes jaar leeg staat is ook niet echt bevorderlijk geweest en leidde bijvoorbeeld al tot vochtplekken en een waterlek in de garage. En dan moest een potentiële koper het feit dat je in de slaapkamer nauwelijks rechtop kan staan ook voor lief nemen.


Sinds afgelopen januari plakte de verkopende makelaar ook geen prijs meer op het pand. De prijs was nu op aanvraag, en ieder bod zou door verkopende makelaar Rodenburgh in overweging worden genomen. Maar in de afgelopen twee maanden kwam er geen enkel bod zodat de Pfaffs nu maar besloten hebben de villa even uit de verkoop te halen.

‘Kopen en slopen’ is het advies van rivaliserende makelaars, die de grondprijs taxeren rond de 800.000 euro. Dat is ook de prijs die ze hun klanten zouden adviseren te bieden als die al een bod op de villa zouden willen uitbrengen…