NICOL KREMERS voor de rechter om weigeren bloedproef: ‘Ze zei dat ze eind aan leven wilde maken’

0

(beeld: CP/Nicol Kremers)

Nicol Kremers, de ex van Peter Gillis, moet eind oktober voor de politierechter verschijnen omdat ze een bloedproef weigerde nadat ze in Waalwijk was aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De 33-jarige Nicol verklaarde dat ze ‘op de vlucht’ was voor haar ex, Peter Gillis, tegen wie ze later aangifte zou doen van minstens tien gevallen van mishandeling. “Ze zag het leven niet meer zitten.”


Het AD schrijft dat Kremers bij haar aanhouding een zeer emotionele indruk maakte op de agenten en ook geroepen zou hebben dat ze het liefst een einde aan haar leven zou maken. Besloten werd haar tijdelijk naar een goede kennis te brengen, die voor haar kon zorgen.

Op 6 maart zette de politie van Waalwijk de achtervolging in op een auto waarvan vermoed werd dat de bestuurder onder invloed was. Na een korte achtervolging werd de auto aan de kant gezet. Bestuurster Nicol Kremers verklaarde tegen een vangrail te zijn gereden na te zijn afgesneden. Maar daarvoor kon de politie geen bewijs vinden. Een maand eerder, in februari, was haar relatie met vakantieparkmiljonair Peter Gillis beëindigd met wie jaren te zien was in de SBS6-realityshow Massa is kassa.


Kremers, zo schrijft het AD, vertelde tijdens haar verhoor op de vlucht te zijn geweest voor voortdurende mishandeling. Ze gaf toe dat ze met te veel alcohol op achter het stuur zat, maar legde de schuld van het ongeval bij Peter Gillis. Hoewel Nicol mogelijk te veel had gedronken en dat ook toegaf, en agenten óók vermoedden dat ze onder invloed kon zijn van drugs, weigerde ze een bloedproef. Hierdoor kon niet meer worden vastgesteld of, en zo ja hoeveel ze had gedronken, of dat ze drugs had gebruikt. Een ‘ernstig vergrijp’ volgens justitie, waarvoor ze in oktober voor de rechter in Breda moet verschijnen.

Advocaat Sébas Diekstra, die Nicol bijstaat, bevestigt in de krant dat zij voor de rechter moet verschijnen. “Op het moment van het incident zat Nicol in een bijzonder moeilijke fase. Nadien heeft ze actief hulp gezocht en intensief aan zichzelf gewerkt.” De slachtofferadvocaat zegt ook dat de verdediging van Nicol pas tijdens de zitting inhoudelijk in zal gaan op het tenlastegelegde.