BINNENKIJKEN op MICHAEL JACKSONS NEVERLAND dat te koop is met 61 MILJOEN KORTING

0
Neverland, het voormalige landgoed van Michael Jackson, staat momenteel te koop voor 27 miljoen euro. Eerder was de vraagprijs nog 88 miljoen euro. Jackson kocht Neverland eind jaren tachtig en bouwde er onder andere attracties en een dierentuin. Na vijftien jaar verliet hij het park, na beschuldigingen van kindermisbruik.

Jackson kocht Neverland in 1988 en bouwde er onder meer een pretpark en een dierentuin. Hij was er vaak te zien met fans, maar stopte met het bezoeken ervan nadat de politie er invallen deed. Jackson werd in 2005 verdacht van kindermisbruik. De investeerder die het landgoed kocht heeft de naam Neverland veranderd naar Sycamore Valley


Voor 27 miljoen euro krijg je een terrein van bijna 11 vierkante kilometer. Op het terrein ter grootte van 2200 voelbalvelden, onder meer een meertje, een spoorlijn met een eigen station, een dansstudio, een appartement met vier slaapkamers voor gasten en nog een met twee slaapkamers en natuurlijk nog het hoofdgebouw met  zes slaapkamers, een personeelsverblijf en een bioscoop. In 2017 stond Neverland al eens te koop voor 59 miljoen euro. Die prijs is nu dus gedaald tot 27 miljoen euro.

Jackson is weer volop in het nieuws door de documentaire Leaving Neverland, waarin hij door twee mannen beschuldigd wordt van seksueel misbruik. Het tweetal zou in de jaren tachtig jarenlang door hem misleid en misbruikt zijn. De documentaire is op 8 maart te zien bij de VPRO.


In 2003 werd er al eens een inval gedaan bij Neverland. Er volgde destijds een rechtszaak naar aanleiding van meldingen over misbruik van een dertienjarige jongen, maar in 2005 werd de popster vrijgesproken van veertien aanklachten tegen hem.

De popster stierf in 2009 op 50-jarige leeftijd aan een hartstilstand door een overdosis medicijnen.

 

Share.