Lichaam vermiste zoon EO-gezicht Henk Binnendijk in zee gevonden 

0

Het lichaam van Cees Binnendijk is levenloos gevonden in de zee bij Katwijk. De 53-jarige zoon van voormalig EO-gezicht en spreker Henk Binnendijk (86) was sinds woensdag 7 oktober vermist.

De 53-jarige Rijnsburger Cees Binnendijk had die woensdag om 12.15 uur een afspraak in Katwijk, waar hij niet kwam opdagen. Zijn fiets werd later gevonden bij het strand van de badplaats. Dat was het laatste spoor naar de vermiste Cees.


Een zoekactie werd donderdagmiddag op poten gezet. Meerdere keren werd er gezocht voor de kust bij Katwijk. Onder meer reddingsboten uit Katwijk, Noordwijk en Zandvoort waren daarbij betrokken. Toen leverde de zoektocht niks op. Ruim een week later is het lichaam van Cees alsnog in zee gevonden bij Katwijk.

Cees Binnendijk in zee gevonden (Beeld: Politie.nl)


De vermissing van Cees Binnendijk (53) hield de inwoners van het christelijke dorp Katwijk danig bezig. Zondag 11 oktober ontstond onrust omdat er op sociale media nepnieuws werd verspreid over de vermiste man.

Zo deelde evangelist Johan Vreugdehil dat Cees zou zijn ‘aangespoeld in Scheveningen’. Ook Revive, een charismatisch-christelijke website, maakte melding over de vondst van de man. Maar mensen uit de nabije omgeving van Cees ontkenden dat dit zo was. Vreugdehil bood excuses aan. ‘Voor mij weer een les om niet klakkeloos berichten over te nemen ook al komen ze uit (betrouwbare bron). Ik heb het bericht gelijk verwijderd. Mijn oprechte excuus aan alle betrokkenen en vraag vergeving over hetgeen ik verkeerd heb gedaan.’

In 1973 trad Cees vader, Henk Binnendijk, in dienst bij de Evangelische Omroep en verzorgde voor deze  omroep een veelvoud aan christelijke tv-programma’s, zoals De wind blaast waarheen hij wil (1973), Windkracht 16 (1976-1979) en in de jaren negentig Fifty-Fifty, waarin hij met bekende Nederlanders confronterende tweegesprekken aanging over het christelijk geloof. Bekend werd vooral het gesprek dat hij in 1994 had met Herman Brood.

Op 1 juni 1999 ging Binnendijk met pensioen en werd hij onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In 2002 besloot hij na 27 jaar te stoppen met zijn toespraken tijdens de EO-Jongerendag. Hierna maakte hij televisieseries voor de christelijke familiezender Family 7 in tweegesprek met Sara van Oordt.