KIJKEN! Geen Alexander en Maxima, maar Beatrice, Eugenie en vele andere royals wel op Grieks koninklijk huwelijk

0

Volgens Griekse media zouden ze komen, maar Koning Willem-Alexander en koningin Maxima kwamen niet op het huwelijk van de Griekse prins Philippos en de prinses Nina. Uit Spanje, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en kwamen wel royals naar Athene. Koningin Sofia van Spanje, een geboren prinses van Griekenland en Denemarken, prinses Benedikte van Denemarken en de Britse prinsessen Beatrice en Eugenie met hun echtgenoten, voerden de gastenlijst aan.

Volgens Griekse media zouden Nederlandse koninklijke familie afgelopen zaterdag aanwezig zijn. Niet geheel onlogisch want de goede banden tussen de koningsparen; het Griekse vakantiehuis van koning Willem-Alexander ligt niet ver van de woning van koning Constantijn in Porto Chel, en de families vieren de laatste jaren vaak ook samen het orthodoxe paasfeest. In Den Haag wordt echter al gezegd dat het koninklijk gezin niet bij het huwelijk is. en dat bleek te kloppen.


Het pre-bruiloftsfeest was vrijdagavond bij het Vouliagmeni-meer nabij Athene en koning Constantijn bood de dag na het huwelijk een afscheidslunch aan in Nautische Club van Piraeus. Philippos en Nina zijn in december in Sankt Moritz al voor de wet getrouwd, midden in coronatijd en geheel volgens de toen in Zwitserland geldende beperkingen.

Willem-Alexander en Máxima waren wel bij het laatste Griekse koninklijke huwelijk, van prins Nikolaos en Tatiana Blatnik in de zomer van 2010. Dat werd niet ver van hun Griekse vakantiewoning gehouden op het nabijgelegen paradijselijke eiland Spetses.