JOHN DE MOL: rechtszaak tegen Roddelpraat over afkopen getuigen in mishandelingszaak rondom zoon Johnny

0

John de Mol begint rechtszaak tegen het YouTube-programma Roddelpraat over de bewering dat de mediatycoon getuigen zou hebben afgekocht in de lopende mishandelingszaak rondom zijn zoon Johnny. In Roddelpraat vertelde Jan Roos ‘bewijs’ te hebben dat de familie De Mol 5000 euro zou hebben betaald aan getuigen in de zaak die Shima Kaes tegen haar ex Johnny de Mol heeft aangespannen.

“Johnny de Mol, of John de Mol, alias familie de Mol, heeft alle getuigen van die vuistslag in The Harbour Club in Amsterdam 5000 euro betaald,” vertelde Jan Roos in Roddelpraat (onder). “Het is écht waar,” zo benadrukt Jan. “Geverifieerd met bron en bewijs. Ook de zoon van de eigenaar van The Harbour Club heeft 5000 euro gekregen van de familie de Mol.”


Roos en zijn collega Dennis Schouten hebben een brief ontvangen van Peter Plasman, de advocaat van De Mol. ‘De uitlatingen van de zijde van Jan en Dennis worden voorzichtig geformuleerd uitdrukkelijk door cliënt betwist en vinden voorts geen grondslag in enig feit’, valt daarin te lezen. Al met al eist John de Mol dat Roos en Schouten voor zaterdagmiddag 16.00 uur laten weten de video offline te halen en een rectificatie te plaatsen. Gebeurt dat niet dan volgt er een kort geding. Advocaat Plasman kondigt namen De Mol aan ook een bodemprocedure te starten voor de geleden en nog te lijden schade.

“We moeten de aflevering verwijderen. We moeten niet meer zeggen wat we hebben gezegd. We moeten rectificeren. Anders volgt er een kort geding”, schrijven Roos en Schouten op hun website. “Nu moeten we het dus gaan opnemen tegen de machtigste en rijkste man in het medialandschap. Dus we gaan maar eens lang en flink overleggen met MC Radboutje (advocaat, red) wat te doen. Er volgt ook een bodemprocedure voor de geleden schade. “” Dat is juridisch voor we gaan je helemaal slopen”, concluderen de heren.


Gisteren diende voor de Amsterdamse rechtbank de zaak die Samanthe Steenwijk aanspande tegen het juicechannel van Yvonnen Coldeweijer De zangeres sleepte haar Life of Yvonne voor de rechter wegens een video over illegale dieetpillen.

Coldeweijer beweerde in een video dat Steenwijk zou zijn afgevallen door het gebruik van illegale dieetpillen, terwijl de zangeres haar gewichtsafname zelf toeschrijft aan paardrijden. Steenwijk benaderde Coldeweijer via haar advocaat en eiste een rectificatie. Zelfs als de rechter besluit dat Coldeweijer moet rectificeren zoals Steenwijk dat wil, ligt ze daar niet wakker van. “Iedereen weet nu dat als ik dat doe, ik het toch niet meen”, stelt Coldeweijer. “Dus wat heeft ze te winnen?”