IVANA TRUMP (73) overleden (ex-vrouw DONALD TRUMP en moeder van zijn drie oudste kinderen)

0

Ivana Trump, de eerste echtgenote van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump en moeder van zijn drie oudste kinderen, is overleden. Dat meldt Donald Trump op zijn sociaalnetwerksite Truth Social. Ze werd 73 jaar. “Ik ben zeer bedroefd om aan iedereen die van haar hield, en dat zijn veel mensen, te melden dat Ivana Trump is overleden in haar huis in New York City.” Daarmee kondigt voormalig president van de Verenigde Staten Donald Trump de dood van zijn ex-vrouw aan op zijn sociaalnetwerksite Truth Social.

Volgens Amerikaanse media kregen hulpverleners donderdagmiddag een oproep voor een hartstilstand vanuit Ivana’s appartement op de Upper East Side, de wijk in New York City waar ze woonde.


In een verklaring aan ABC News prijst haar familie Ivana voor haar doorzettingsvermogen. “Onze moeder was een ongelofelijke vrouw: een sterke onderneemster, een atlete van wereldklasse, een stralende schoonheid en een zorgzame moeder en vriendin. Ze was een overlever. Ze ontvluchtte het communisme en omarmde dit land. Ze leerde haar kinderen over doorzettingsvermogen en hardheid, medeleven en vastberadenheid. Ze zal erg gemist worden.”

Ivana was de eerste vrouw van Donald Trump. De twee ontmoetten elkaar in 1976 en trouwden in 1977. Ze kregen samen drie kinderen – Donald Jr., Ivanka en Eric Trump – en tien kleinkinderen. Ivana runde een van Trumps hotelcasino’s. Ze schreef ook meerdere bestsellers, waaronder “Raising Trump”, en lanceerde ze een eigen kledinglijn.


Het echtpaar scheidde in 1992 toen aan het licht kwam dat Donald Trump vreemdging met Marla Maples. Het werd een vechtscheiding maar later achteraf kregen de twee weer vriendschappelijk contact. In 2017 vertelde Ivana in een interview dat ze wekelijks met haar ex-partner belde en dat hij haar om advies bleef vragen. Ze zou hem hebben vergeven voor zijn bedrog.