Gebruikt Duncan Laurence coronabesmetting om podiumangst te verbloemen?

0

Veinst Duncan Laurence een coronabesmetting om zijn angst zaterdag voor 200 miljoen kijkers te moeten optreden tijdens de finale van het Songfestival? De afgelopen jaren zegde Laurence tv-optredens op het laatste moment af vanwege zijn podiumangst. Dat was onder het geval bij het alternatieve Songfestival vorig jaar en bij de talkshow Beau.

Jort Kelder vroeg in de talkshow Op1 aan bij Sietse Bakker, de baas van de Nederlandse Songfestival-ploeg, of Laurance corona misbruikte om niet te hoeven optreden voor het oog van Europa en Australie. Kelder: “Eén ding om uit de wereld te helpen. Er zijn malicieuze berichten op internet, op sociale media, van: die jongen die faket, die heeft podiumangst en probeert er onderuit te komen.”


het antwoord van Sietse Bakker? “Ik vind dat ontzettend jammer, want Duncan heeft afgelopen dinsdag een waanzinnig optreden gegeven tijdens de opening van de show. Dat is een belangrijke plek. Dat heeft hij fantastisch gedaan. Duncan zat echt lekker in de wedstrijd. Ik denk dat als iemand zegt dat die een positieve coronatest heeft gehad, we daar gewoon op moeten vertrouwen.”

De zanger schrijft op Instagram dat hij zich nog nooit zo machteloos heeft gevoeld als nu.


“Vandaag is een van de verdrietigste dagen uit mijn leven”, begint Laurence zijn bericht. De zanger zegt zich enorm te hebben verheugd om het podium waarop het voor hem allemaal begon weer te betreden. Hij zou zijn winnende lied Arcade en een nieuwe single ten gehore brengen.

“Ik ben zo voorzichtig geweest. We zijn allemaal zo voorzichtig geweest. Maar helaas kunnen deze dingen gebeuren”, zegt hij over zijn positieve testresultaat. “Gelukkig kijkt mijn team samen met de organisatie naar de beste manier om mij zaterdag alsnog in de show te hebben. Ik zal hoe dan ook onderdeel zijn van de grote finale.”

Laurence zelf zegt dankbaar te zijn dat hij dinsdag de eerste halve finale wel heeft kunnen openen. Net voor de uitslag van die halve finale bekend werd, ontving hij een internationale platinaplaat voor een miljard streams. “Ik kon niet stoppen met glimlachen. Hoe bizar is het dat ik hier dan nu in tranen zit?”

De Songfestival-winnaar spreekt de hoop uit ooit weer eens op het podium van de show te mogen staan. Laurence zou zaterdagavond ook de punten namens de Nederlands geven. Hij wordt vervangen door Romy Monteiro.

Share.